Labdarúgás

2 órája

Vármegye három: Két éllovas vív rangadót

A hétvégén a vármegye három Déli, Északi és Nyugati csoportjában a 10. fordulót rendezik meg, a Közép csoportban a 8. kör következik. Szombaton még 14 óra 30 perckor kezdődnek a mérkőzések (kivéve az SC Hírös-Ép II.-Pálmonostora találkozót), vasárnap már 13 óra 30 perckor.

Vincze Miklós

A Déli csoport éllovasa, a kilenc kör után is még mindig hibátlan Kelebia rangadót vív, ugyanis a 3. helyen álló Bácsborsód vendége lesz. Kettejük csatájából akár hasznot is húzhat a 2. helyen álló Felsőszentiván, de nekik is alaposan meg kell dolgozniuk a sikerért, hiszen Garára látogatnak.

labdarúgás,  vármegye három, Kunfehértó, Kaskantyú,
A vármegye háromban, az előző hétvégén nagy csatát hozott a Kunfehértó-Kaskantyú rangadó
Fotó: Pozsgai Ákos

Az Északi csoport listavezetője, a Miklósi GYFE hazai pályán fogadja a Szabadszállást. A két üldöző közül a tabellán előbb álló Bugac Helvécián vív rangadót, a jelenleg 3. Vasutas SK pedig a Ballószögöt fogadja. Igazi hatpontos meccs lesz tehát a Helvécia-Bugac összecsapás, hazai győzelem esetén a Helvécia felléphet a dobogóra, a Bugac viszont növelheti az előnyét, illetve megőrizheti a 2. helyét.

A Közép csoportban a tabella élén álló, kilenc kör után is hibátlan Kunfehértó a Kisszálláshoz látogat. A 2. Kaskantyú szabadnapos, ezt kihasználhatja előzésre a Bócsa, az Akasztó II., de akár a Kiskőrösi LC II. is, amennyiben győznek. A Bócsa és az Akasztó II. viszont együtt biztosan nem győzhet, hiszen egymással játszanak az előbbi csapat otthonában, parádés meccsre van kilátás. A Kiskőrösi LC II. a Balotaszállást fogadja.

A Nyugati csoport kínálatában ezen a hétvégén is szerepel rangadó, ráadásul kettő, és nem is akármilyenek. A jobb gólkülönbségének köszönhetően éllovas Szentmárton a 2. helyen álló Uszód vendége lesz. (A vesztett pontok tekintetében az Uszód jobban áll, hiszen az uszódiak még nem hibáztak.). Hazai győzelem esetén az Uszód három pontos előnyre tesz szert úgy, hogy egy meccsel több van neki hátra, mint a Szentmártonnak. Ha viszont a Szalk tudja behúzni a meccset, akkor újra egyedül vezeti a tabellát. Nem kisebb rangadó és szomszédvári derbi a Dunapataj-Szakmár összecsapás. A Dunapataj a 4., a Szakmár a 3. helyen áll, a vesztett pontok tekintetében azonban a Dunapataj áll jobban, mivel egy meccsel kevesebbet játszott a hétvégi riválisánál. Számolgatni csak a meccs előtt érdemes, a pályán, illetve a pálya szélén már nemigen lesz ilyesmire sem idő sem energia, mert Dunapatajon is igazi focicsemege várható.

SZOMBAT, 14.30

Vármegye III., Déli csoport: Sükösd-Kenderes SE, Bácsbokod-Tataháza, Madaras-Tompa, Bácsborsód-Kelebia.

Vármegye III., Északi csoport: SC Hírös-Ép II.-Pálmonostora (13.30), Helvécia-Bugac, Katonatelep-Izsák, Vasutas SK-Ballószög, Fülöpszállás-Városföld, Kerekegyháza II.-Jakabszállás, Miklósi GYFE-Szabadszállás.

Vármegye III., Közép csoport: Kiskőrösi LC-Balotaszállás, Bócsa-Akasztó FC II., Soltvadkert II.-Kecel FC II., Kisszállás-Kunfehértó, Jászszentlászló-Tiszasas.

Vármegye III., Nyugati csoport: Dunavecse-Kecel Senior, Fajsz-Császártöltés, Hajós-Dunagyháza, Uszód-Szentmárton, Dunapataj-Szakmár, Dunaszentbenedek-Harta II.

VASÁRNAP, 13.30

Vármegye III., Déli csoport: Gara-Felsőszentiván, Hercegszántó-Mélykút II., Bajaszentistván-Csátalja.

Vármegye III., Északi csoport: Tiszaalpár-Fülöpjakab.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában