Pályaorientációs nap

2 órája

A vasutas és cukrász hivatással is megismerkedhettek a bajai diákok – galériával

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, október 25-én ismét vendégeket vártak a bajai Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Vöröskereszt téri épületében. Pályaorientációs napot tartottak, de a hagyományostól kissé eltérően.

Rab Rita

A gyermekek egy rövid időre belebújhattak a vasutasok forgalomirányítói szerepkörébe, felpróbálhatták a jellegzetes vasutas sapkát, kézbe vehették az irányító tárcsát. Ördögh Ibolya és Bojás Zoltán bemutatója felkeltette a gyerekek érdeklődését. 

pályaorientációs nap, Baja, Sugovica Sportiskolai Általános Iskola,
Pályaorientációs napot tartottak a bajai iskolában
Fotó: Rab Rita

Ezután megkóstolhatták a finom mézet, miután megismerkedtek a méhészek fáradtságos munkájával Zsellér István izgalmas beszámolójában, végül pedig a habos sütemények világába kirándultak. Igazi kihívást jelentett a habverő verseny, amikor is a lányok és a fiúk alkalmi csapata bebizonyította, a tojásfehérje felverése erőpróbáló munka is lehet. Zsellér Zsolt cukrász élvezettel mesélt a munkájáról, sikereiről, legizgalmasabb élményeiről, köztük a szakácsolimpiáról, ahol korábban csapatversenyben vett részt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában