Futsal

2 órája

A bajnok Haladást fogadja hétfő este a ScoreGoal Kecskemét

Vérbeli rangadót rendeznek a Messzi István sportcsarnokban ma este, a férfi futsal NB I. 7 fordulójában, hiszen a ScoreGoal Kecskemét Futsal a Haladás csapatát fogadja, márpedig az előző idényben ez a két gárda vívta a futsal NB I.-ben a bajnoki döntőt. A 2024/25-ös idényben először az alapszakasz 7. körében találkoznak a felek.

Vincze Miklós

Izgalmasan alakul eddig a férfi futsal NB I., hiszen a felsőházi rájátszásba igyekvő gárdák között nüansznyi a pontkülönbség a tabellán. A címvédő Haladás egy sikerrel többet jegyezhet eddig az alapszakaszban, mint a hírös városiak. Legutóbb a Veszprém ellen sikerrel jártak a királynék városában, míg a keretüket tekintve foghíjas kék oroszlánok kénytelenek voltak fejet hajtani az MVFC Berettyóújfalu előtt.

futsal, Kecskemét, mérkőzés, Haladás
Krajcsi Bence, a kecskemétiek kapusa nem csak véd, lőni is tud.
Fotó: Bús Csaba

– Akárcsak nálunk, a Haladásnál szintén voltak változások a keretben a tavalyihoz képest, és a taktikai repertoárjuk is változott – jelentette ki Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Úgy vélem, hogy gyorsabb, modernebb játékot produkálnak. Nálunk továbbra is lesznek hiányzók, csak az utolsó pillanatban fog eldőlni, hogy ki lesz bevethető a ma esti rangadón. Jó hír, hogy Tomic vissza tud térni hozzánk a válogatottbeli küldetéséből, de meglehetősen nagy terhelésnek volt kitéve, így vélhetően őt sem tudjuk a megszokott módon használni. A legutóbb elszenvedett vereség után nagyon szeretnénk javítani. Fontos ez azért is, mert számunkra most sorra jönnek az élbolyhoz tartozó gárdákkal vívandó meccsek a pontvadászatban, és ha szeretnénk kiharcolni a felsőházi szereplést – márpedig ez eltökélt célunk -, akkor ellenük is el kell kezdeni gyűjteni a pontokat. Fegyelmezetten és okosan kell játszanunk ma este, csakis akkor lehet esélyünk a Haladás ellen. A szurkolóink támogatására feltétlenük számítunk a derbin.

A mérkőzés ma este, 18 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában