Futsal

2024.08.29. 15:24

Az SG Kecskemét a Nyíregyházát fogadja

Pénteken folytatódnak a férfi futsal NBI-es bajnoki küzdelmek a Messzi István Sportcsarnokban. Ráadásul igencsak pikáns találkozó vár az SG Kecskemétre, hiszen az érmesek derbije következik az új évad alapszakaszában a Nyíregyháza ellen.

Nyitray András

A tavalyi ezüstérmes SG Kecskemét és a bronzérmes Á Studió Nyíregyháza méri össze tudását pénteken Messzi István Sportcsarnokban. Két olyan csapatról van szó, mely remek, sőt, történelmi idényt produkált, magasan az elvárások felett teljesítve. Ennek érem lett a jutalma mindkét esetben, a Kecskemét az ezüstöt, a Nyíregyháza a bronzérmet vihette haza az idény végeztével. 

futsal, SG Kecskemét, Kecskemét,
Fekete Márk (jobbra), a Kecskemét játékosa jó formában tért vissza
Fotó: Bús Csaba

Szoros találkozókat vívtak akkor a csapatok, hiszen többször is találkoztak. Az alapszakaszban kétszer is a Kecskemét nyert, Nyíregyházán 6–3-ra, majd hazai pályán 2–0-ra. A felsőházban elsőre 0–0-os döntetlent született a Messzi István Sportcsarnokban, de idegenben aztán 4–1-re nyertek a kék oroszlánok. 

A hírös városiak az idényben az első körben fájó vereséget szenvedtek, majd Nyírbátorban javítottak a mérlegen. A nyírségiek két kemény ellenféllel kezdték a pontvadászatot, az MVFC ellen tudtak egy egységet szerezni, majd a Haladás ellen alulmaradtak. Az SG Kecskemét két forduló után a 6., míg az Á Stúdió Nyíregyháza a 9. helyről várhatja a pénteki derbit, de egyelőre felesleges nézegetni a tabellát, annyira a bajnokság elején járnak a csapatok. 

Mindkét együttes csonka csapattal készülhetett egyébként a válogatott szünetben, hiszen egyaránt adtak játékost a magyar nemzeti együttesbe. Kecskemétről Pál Patrik, Fekete Márk és Kajtár Mátyás kapott meghívót, míg nyíregyházi oldalról Rafael Henrique da Silva és Szabó Lajos Mátyás játékára számított a szövetségi kapitány. A magyar válogatott egyébként erős csapatokkal találkozott felkészülési meccseken. Előbb Spanyolországban kapott ki az együttes 5–1-re, a szépítő gólt éppen a kecskeméti Fekete Márk jegyezte. Ezt követte hazai pályán a horvátok elleni találkozó, mely bravúros, 1–1-es döntetlennel zárult, ismét Fekete góljának köszönhetően. A kecskemétiek játékosa tehát önbizalommal telve várhatja majd a péntek esti bajnokit, melyen folytathatja jó sorozatát. 

Az aktuális mérkőzés kapcsán Marko Gavrilovic, a Kecskemét sportigazgatója elmondta, igazi derbire van kilátás, ennek megfelelően nagyon meg kell dolgozniuk azért, hogy győztesen hagyhassák el a pályát. 

– Igazi derbi elé nézünk, hiszen a tavalyi 2. és 3. helyezett csapatok mérik össze tudásukat pénteken a Messzi István Sportcsarnokban. A Nyíregyháza jelentősen megerősödött a nyáron, három minőségi játékost is tudtak igazolni. Az előző szezonban is megmutatták már, hogy nagyon erős a támadójátékuk, idén is a legjobb csapatok között lesznek véleményem szerint. Kedden csatlakoznak be újra a közös munkába válogatott játékosaink, három napunk lesz, hogy felkészüljünk erre a roppant fontos meccsre. Megvan a tervünk, hogyan lehetünk eredményesek pénteken. Szabó és Sallai játéka továbbra is kérdéses, ám aki bevethető lesz mindent megtesz majd, hogy itthon tartsuk a három pontot. Szurkolóink támogatására különösen szükségünk lesz, hiszen mint mondtam, igazi derbi előtt állunk. A hazai közönség buzdítása sokat segíthet számunkra – mondta a kecskemétiek sportigazgatója. 

Az SG Kecskemét Futsal–Á Stúdió Nyíregyháza találkozó péntek este 18 óra 30 perckor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában