Labdarúgás

2024.07.27. 09:40

A KTE a Fehérvár ellen kezd vasárnap

A Kecskeméti TE vasárnap este a Fehérvár FC ellen vívja első hazai mérkőzését az OTP Bank Liga (NB I.) 2024/2025-ös idényében. A KTE először játszhat a felújított pályatesten, melyen jó rajtban bízik a székesfehérváriak ellen.

Nyitray András

A Fehérvár már megkezdte az új idényt, hiszen a „Vidi” csütörtök este 2–1-re nyert az Európa-konferencialigában Azerbajdzsánban. Pető Tamás együttese tehát sikerrel vette az első akadályt, de a sok utazás miatt kérdés lehet, mennyire érkezik fáradtan a csapat Kecskemétre. 

Lukács Dániel, a KTE támadója
Lukács Dániel, a KTE támadója
Fotó: Bús Csaba

– Véleményem szerint hibás következtetés, hogyha valaki arra számít, hogy ellenfelünk fáradt lesz – adott erre rögtön egyértelmű választ Szabó István, a KTE vezetőedzője. – A bajnokság elején járunk, egy meccsen vannak túl, a regenerációhoz minden adott, így erre nem számítok én sem. Mi is voltunk ebben a helyzetben tavaly nyáron, mégis nagyon jól indult számunkra a bajnokság, nem volt hatással a játékunkra. A maximumot kell kiadnunk magunkból, ha sikeresek akarunk lenni a nyitányon. 

A Kecskemét hosszú felkészülésen van túl, mely alatt elkészült az új pályatest a Széktói Stadionban, ezt pénteken próbálhatta ki először a játékoskeret. 

– Nagyszerű érzés, hogy ilyen jó talajon edzhetünk és futballozhatunk, de az NB I. ezt a szintet meg is követeli. A játékosokat azért kértem arra, hogy a külső tényezőktől függetlenítsék magukat mindig, de jó érzéssel tölt el minket, hogy ilyen lehetőséget biztosít számunkra a klub. Hétvégén viszont már bajnoki, erre kell fókuszálni, a hosszú felkészülés után nagyon várjuk is az első fordulót – mondta Szabó István a felkészülés menete kapcsán. 

A kecskemétiek keretében kevés mozgás volt a nyáron, Horváth Krisztoferen kívül nem távozott alapember. Az érkezők oldalán Kovács Barnabás, Kotula Máté, Papp Milán, valamint két fiatal, Vattay Márton és Pálfi Kristóf szerepel. Rossz hír viszont, hogy az utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült Banó-Szabó Bence, akire a klub közleménye szerint műtét és hosszú kihagyás vár. 

– Sajnos már tudjuk, hogy súlyos sérülésről van szó, de az elveinkhez hűek maradtunk a teljes felkészülés során. 

Minden edzőmeccs arról szólt, hogy az összes játékos kapja meg a bizonyítási lehetőséget, illetve ugyanazokat a játékperceket. Edzéseken belül, taktikai munka során is ügyeltünk arra, hogy a poszt szerinti feladatokkal tisztában legyenek a játékosok. Akik játszani fognak, pontosan tudják, mit várunk el tőlük a pályán, erről szól a csapatjáték. Sajnos a sérülés az élsport velejárója, volt is és lesz is még ilyen, persze az ember mindig azt kívánja, sose kerüljön erre sor. Vasárnap történt az eset, hétfőtől már ennek megfelelően készültünk – mondta Szabó István. 

A Fehérvárnál nagyobb átalakulás volt nyáron, Pető Tamás személyében új edző érkezett, de játékosok is távoztak, illetve érkeztek. 

– Nagyon kevés információnk volt a Fehérvárról csütörtök estig, akkor természetesen én is néztem a kupameccsüket. Pető Tamással a Pro képzésre is együtt járunk, tavasszal pedig találkozhattak csapataink is, amikor a Veszprémmel játszottunk a kupában. Nagyon képzett edző, komoly holland tapasztalata is van; itthon is kiváló szakemberekkel dolgozott. Átalakult a Fehérvár játéka, felállási formája vele, ám mivel ők is szinte végig külföldön vagy zárt kapuk mögött készültek, nem sokat tudunk még róluk – mondta Szabó István. 

A klub célja idén is a stabil bennmaradás, azon belül szeretne minél jobb eredményt elérni a csapat, ehhez jó rajtban bíznak. 

– Szeretnénk pontot, pontokat gyűjteni közönségünk előtt, de azt sem szeretném, ha a játékosok túl görcsösek lennének. Ahogy azt mondani szoktam, a bajnokság egy maraton, nagyon sok állomás van jövő májusig. Nekünk minden héten az a feladatunk, hogy a lehető legtöbbet adjuk ki magunkból a pályán, megmutatva azt, hogy ez az a csapat, melyet tavaly vagy azelőtt is megszerettek a szurkolók. Megalkuvás nélkül kell futballozni, de persze a Fehérvárnak is lesz ehhez egy-két szava – zárta gondolatait Szabó István. 

A Kecskeméti TE–Fehérvár FC mérkőzés vasárnap 18 óra 50 perckor kezdődik a Széktói Stadionban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában