II. Nagy Bácsi Kutyás Piknik

2024.09.07. 17:33

Kutyabarátok és kutyák barátkozása – nagy sikert aratott a hetényi Kutyás Piknik – galériával, videóval

Szombaton rendezték meg a II. Nagy Bácsi Kutyás Pikniket a hetényegyházi sportpályán. A rendezvény célja a kutyaiskolák bemutatása, a felelős állattartás népszerűsítése, illetve a kutyás családok szórakoztatása volt.

Vizi Zalán

Már reggel több száz érdeklődő és kutyás család részvételével kezdődött meg a második alkalommal megrendezett Nagy Bácsi Kutyás Piknik Hetényegyházán. – Szeretnénk a kulturált, felelős állattartást népszerűsíteni úgy, hogy a gyerekeket is bevonjuk – nyilatkozta hírportálunknak Lovász Attila főszervező, a Hetényegyházi Kutyaiskola vezetője.

kutyás piknik, Hetényegyháza, kutya
Nagy sikert aratott a hetényi Kutyás Piknik
Fotó: Vizi Zalán

A családoknak kvízt, a gyerekeknek rajzversenyt rendeztek. Ingyenes fotózást is biztosítottak a kutyás családoknak, valamint a kutyaiskolák bemutatkozása után a látogatók játékos feladatokat hajthattak végre saját kutyáikkal.

A szervezők szakmai tanácsokkal is készültek az érdeklődőknek. Milyen kutyát válasszanak, milyen táplálék-kiegészítőket vegyenek, milyen képzéseken vehetnek részt és milyen kutyaiskolák állnak Bács-Kiskun vármegyében rendelkezésre? Ezekre a kérdésekre bárki választ kaphatott.

Délelőtt hét térségbeli kutyaiskola mutatkozott be különböző feladatokat végrehajtva a lelkes közönség előtt. Délután a kutyás szakmákkal is megismerkedhettek a családok és a gyerekek. A szervezetek vakvezető kutyákat, személykereső kutyákat vittek az eseményre, illetve a NAV kutyás járőrbemutatót is tartott.

Az esemény fő célja, hogy a felelős állattartásra már a gyerekek figyelmét is felhívják. – Egyre több pozitív tapasztalatunk van e téren, de még sok munkánk van hátra. Fontos, hogy a következő generációt arra neveljük, hogyan tudnak felelős állattartók lenni – mondta Lovász Attila, hozzátéve, a nyár és a nagy meleg elmúltával is oda kell figyelnünk majd a kutyákra, minden esetben ügyelni kell a megfelelő ellátásra.

A szervezők a helyszínen elmondták, alap engedelmességi feladatok ellátására és megfelelő alap szocializációs képességre minden kutyának szüksége van, így mindenkinek ajánlják, hogy vigye el kutyáját egy iskolába. Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a kiskedvencek egészségére is oda kell figyelni, így jó, ha közös sporttevékenységbe vonjuk be őket.

– Az ilyen eseményeken játékos formában szerezhetünk információkat, tájékozódhatunk a kutyáinkkal kapcsolatos legfontosabb szabályokról, illetve kötetlen módon ismerkedhetünk meg más kutyákkal, családokkal. A gyerekek és a kutyák is jól érzik magukat, és ez a legfontosabb egy ilyen családi napon – mondta Végh Sándor kutyabarát. Ő egyben kiképző is, és a felelős állattartással kapcsolatban megjegyezte, már a nulladik lépésben fontos tájékozódni, hogy tudjuk, milyen kutya illik hozzánk, majd minden esetben jó kutyaszülőnek kell lenni. Mint mondta, úgy kell a házi állatokra tekinteni, mintha a gyermekeink lennének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában