Bács-Kiskun

2024.09.16. 14:39

Falunap Páhiban, birkafőző verseny: ezek a cikkek érdekelték leginkább olvasóinkat

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 37. héten.

Baon.hu

Páhiban a mostoha időjárás sem akadályozta meg azt, hogy megrendezzék a település ünnepét. Jubileumi falunapot tartottak a hétvégén. A programot az idén már 25. alkalommal szervezték meg.

falunap, Páhi, felvonulás
Falunapot rendeztek Páhiban
Fotó: Barta Zsolt

A 21. alkalommal megrendezett Országos Birkafőző Versenyen magánszemélyek, családok, cégek, civil csoportok egyaránt neveztek. A helybéliek mellett a környékbeli településekről, az ország más tájairól és határainkon túlról érkezett profi és amatőr szakácsok adtak számot tudásukról Kunszentmiklóson.

Tápai Szabina édesanyja a napokban ünnepelte a 61. születésnapját, ám a kép alapján éveken tagadhatna le.

Rejtélyes körülmények között veszett nyoma szeptember 6-án Bódog Dánielnek Dusnok környékén. A 29 éves férfi keresésébe egy speciális kutató-mentő egyesület is bekapcsolódott, de eddig nem találták meg.

Közel ötvenezer négyzetméteren három szarmata- és egy Árpád-kori település feltárása közben csaknem ezer régészeti jelenség került elő. A lenyűgöző leletek, többek közt szarmata házak, kemencék, füstölőműhelyek és gabonatároló vermek, avar sírok és Árpád-kori kemencék július és augusztus folyamán kerültek elő a Bácskában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában