Galériával

2024.09.14. 20:31

Jubileumi falunapot tartottak Páhiban, a mostoha időjárás ellenére is sokan csatlakoztak

Páhiban a mostoha időjárás sem akadályozta meg azt, hogy megrendezzék a település ünnepét. Jubileumi falunapot tartottak a hétvégén. A programot az idén már 25. alkalommal szervezték meg.

Pénteken futballbajnokságot szerveztek a településen, este pedig retródiszkót. Szombat délelőtt Font Sándor országgyűlési képviselő tisztelte meg a települési ünnepet, beszédet tartott, részt vett a koszorúzási ünnepségen. Délután látványos felvonulás hívta utcára a polgárokat. A fogatok és a lovasok csoportjai a focipályáról indultak és körbe járták a települést. Petz János polgármester minden fogatnak a falu borával köszönte meg a részvételt. Most kevesebben vonultak fel, de ez talán a hirtelen lehűlt időjárásnak volt betudható. 

jubileumi falunap, felvonulás, Páhi
A jubileumi falunapon a hideg ellenére is jól érezték magukat a felvonulók
Fotó: Barta Zsolt

Idén 31 csapat nevezett a jubileumi falunap főzőversenyére, többen mint tavaly. Az önkormányzat öt kiló hús megvásárlásával támogatta a főzőket – mondta a polgármester.

Mint azt a település vezetőjétől megtudtuk, az új önkormányzat hamarosan megalakul. Hogy ki lesz a hatfős vezetőség második embere, azaz az alpolgármester, a falu vezetője nem árulta el. Arról azonban szólt, hogy a bölcsődére napelemet szerelnek a német testvértelepülés támogatásával. Azt is elárulta, hogy várnak a pályázati kiírásokra, ugyanis Páhiban egy piacot szeretnének létrehozni. A friss gyümölcsre, zöldségre, egyéb kézműves árukra jelentős az igény a településen.

Hírportálunknak továbbá elmondta, hogy a falu régi álma a szennyvízhálózat kiépítése. Kaskantyúval közösen lenne érdemes egy ilyet kialakítani, de úgy, hogy a tisztított víz visszakerüljön Páhi körzetébe. Ugyanis az klímaváltozás miatti óriási szárazság következtében folyamatosan csökken a talajvíz szintje. Naponta 80 köbméter vizet használ el a falu, amely egy évben közel 29 ezer köbméternyi mennyiség. Ezt jó lenne a település környékén lévő árokrendszerbe vezetni, így csökkentve a szárazságot – tette hozzá Petz János.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában