Celebfigyelő

2024.09.16. 16:05

Kovászos uborka? – így még biztos nem készítetted

Bukovicsné Békefi Daisy, kecskeméti kötődésű influenszer, kertészmérnök remek receptekkel, kreatív ötletekkel látja el mindig követőit.

Baon.hu

Daisy ezúttal tölgyfalevéllel készített kovászos uborkát. 

Daisy, celeb, Bács-Kiskun,
Bukovicsné Békefi Daisy
Forrás: Bukovicsné Békefi Daisy Instagram-oldala

A szeletelés és a megszokott rétegezést követően az uborkák közé kerül a kapor és fokhagyma majd a tölgyfalevél. Végül felöntjük langyos sós vízzel, a tetejére pedig mehet akár még kenyér is.

A tölgyfalevél használata a kovászos uborka készítésénél egy régi, bevált módszer, amelyet érdemes kipróbálni.

A tölgyfalevél jelentős mennyiségű tannint tartalmaz, amik kovászos uborka készítésénél több fontos szerepet is betöltenek: Megőrzik az uborka roppanósságát, természetes tartósítószerként működnek, ízt és aromát adnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!