2024.09.16. 16:05
Kovászos uborka? – így még biztos nem készítetted
Bukovicsné Békefi Daisy, kecskeméti kötődésű influenszer, kertészmérnök remek receptekkel, kreatív ötletekkel látja el mindig követőit.
Daisy ezúttal tölgyfalevéllel készített kovászos uborkát.
A szeletelés és a megszokott rétegezést követően az uborkák közé kerül a kapor és fokhagyma majd a tölgyfalevél. Végül felöntjük langyos sós vízzel, a tetejére pedig mehet akár még kenyér is.
A tölgyfalevél használata a kovászos uborka készítésénél egy régi, bevált módszer, amelyet érdemes kipróbálni.
A tölgyfalevél jelentős mennyiségű tannint tartalmaz, amik kovászos uborka készítésénél több fontos szerepet is betöltenek: Megőrzik az uborka roppanósságát, természetes tartósítószerként működnek, ízt és aromát adnak.