Összefoglaló

19 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerda reggel 8 órától megkezdődtek a védekezési munkálatok a hartai kikötőnél, mintegy száz önkéntessel kezdték meg tölteni a homokzsákokat.

árvíz, Duna, hírösszefoglaló
Általános iskolások is segítenek az árvízi védekezésben a hartai kikötőnél 
Fotó: Pozsgai Ákos

Magyar Edit rendőr őrmester fogta el azt a férfit, aki egy lakatlan izsáki házba ment be.

A kecskeméti Hegedűs Márton kémiatehetségét már a világ számos országában bizonyította versenyeken. A közelmúltban Mexikóban és Lengyelországban járt. A Refiben érettségizett tehetség most az ELTE-n folytatja tanulmányait és kutatómunkáját.

Mint ismert, árvízkrízis alakult ki hazánkban, az intenzív esőzések miatt napok óta emelkedik a Duna vízszintje. Az önkéntesek összefogtak, több ezren pakolnak homokzsákokat országszerte. Ám fontos, hogy az árvízvédelem során magunkra is vigyázzunk, és mindezt megfelelő ruházatban tegyük.

Óriási árhullám érte el Magyarországot, napokon belül Bajára ér. A Dunafürdő, a Méhész-fok, a Herceggödör és a Nagy-Pandúr-sziget területeket az árvíz teljesen elönti majd. Az előrejelzett vízállás mellett érdemi védekezésre lehetőség nincs, ezért kitelepítést rendeltek el.

Javában zajlanak a 45. nyílt, illetve a 30. női sakkolimpia küzdelmei Budapesten, ahol magyar versenyzőkért is szoríthatnak a sportág szerelmesei. Bács-Kiskun vármegyét Mihók-Juhász Barbara képviseli, aki Bugacon ismerte meg a sakk szépségeit, hogy onnan első olimpiájára is eljusson.

A Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar huszonkilenc, 1974-ben végzett öregdiákja vehette át aranydiplomáját szerdán a GAMF Karon megtartott ünnepi kari tanácsi ülésen.

Hálaadó szentmise keretében, 104. születésnapja alkalmából köszöntötték Ferenczi Józsefné Ágnes nénit a napokban a kunszállási Kármelhegyi Boldogasszony-templomban – adta hírül a település közösségi oldalán Almási Roland Márk, polgármester.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat egy 16 éves kiskunmajsai lány eltűnése ügyében.

Kizárta a bíró az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést a szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel megvádolt amerikai rapénekes és zenei producer, Sean „Diddy” Combs ügyében.

2000 óta 22 közútkezelő halt meg munkavégzés közben figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok miatt.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában