8 órája
Ízletes töltött káposzták készültek Tasson
A töltött káposzta a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Egyszerre nagyobb mennyiséget szoktak készíteni belőle, mert több napon át fogyasztható, sőt közben javul a minősége. A minap Tasson is akadt belőle bőven. A település hagyományos töltött káposzta-főző versenyén nyolc csapat ragadott fakanalat.
A tassi töltött káposzta-főző versenyt négy éven keresztül Frendl Károly szervezte meg. Az idei évtől a Darányi Ignác Borlovagrend Egyesület vette át a stafétát. A zsűrizésre Asztalos Istvánt, a Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnökét, valamint Szél Istvánt és Benyó Mihályt kérték fel a szervezők. A szakembereknek nem kis fejtörést okozott, hogy kiválasszák a legízletesebb falatokat, főleg, hogy a szakácsok minden lehetséges furfangot bevetettek. Végül a következő eredmények születtek. Első helyen a Family csapat, a másodikon a Töltelékek, míg a harmadikon a Bubi és Fia csapat végzett. Legszebb hagyományoknak megfelelő dekorációért Tündöklő Napsugár gárdája kapott különdíjat.
A verseny ideje alatt különféle programok színesítették a napot. Színpadra léptek Tassi Földváry Gábor Magyar- Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dalos Pacsirtái, Nagy Nóra Tánc csoportja, a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola pedig vidám lendületes műsorral lepte meg a közönséget. Az eredményhirdetést követően Dabi Tibor a Muzsika tv állandó szereplője zárta a műsor sorozatot. A nap folyamán a zenét Dj Lewis Carver (Faragó Lali) biztosította – tájékoztatta hírportálunkat Kovács Karina, a Darány Ignác Borlovagrend Egyesület képviselője.