Dunai árvíz

5 órája

Állandó szolgálatot látnak el a Petőfi-szigeten a polgárőrök – galériákkal, videóval

A Bajai Polgárőr Egyesület a Petőfi-szigetnél és Dunafürdőn teljesít szolgálatot. Az egyesület tagságán kívül sokan jelentkeztek a felhívásukra a környező településekről is.

Márton Anna

– A szerdai naptól fizikális zárást végzünk a Petőfi-szigeten és a Dunafürdőn – fogalmazott Bokányi Zoltán, a Bajai Polgárőrök Egyesületének elnöke csütörtökön.

árvízi védekezés, Bajai Polgárőr Egyesület, Duna
Sokan jelentkeztek, hogy segítsenek az árvízi védekezésben
Fotó: Pozsgai Ákos

Mint hozzátette, a Bajai Polgárőr Egyesület 34 fős tagságából 11 fő azonnal tudott jönni a felhívásra és a napokban szolgálatba tud lépni.

– A többiek a későbbiekben lépnek be, mert ők a munkahelyükről jönnek el, szabadságot kell kikérniük. Illetve van olyan tagunk is, aki most érkezett haza a nyaralásról, hamarosan csatlakozik hozzánk a munkálatokba – mondta Bokányi Zoltán.

A járási koordinátori szerepet is Bokányi Zoltán tölti be Baja és Bácsalmás térségében. Mint elmondta, egészen Bácsalmásig sikerült toboroznia polgárőröket. Összesen 28 fő érkezett, akik az első napokban már el tudják kezdeni a szolgálatot. Egyelőre klasszikus nyolcórás váltásokban dolgoznak, három műszakban. Amennyiben szükség lesz rá, akkor változtatnak rajta.

– Úgy gondoljuk, hogy nonstop szolgálatot tudunk teljesíteni a két helyszínen. Tegnap az esti eső kicsit megnehezítette az árvízi védekezésben résztvevők munkáját, de ma reggel megérkezett a sátor, ahova be tudnak állni, ha esetleg jön még eső, de a napfény elől is oda tudnak bemenni, ha kicsit hűsölni szeretnének – mondta Bokányi Zoltán.

A bajai polgárőrök mellett a Dunafalvai Polgárőr Egyesület tagjaira is számíthatnak a bajba jutottak.

Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöke hangsúlyozta: Bács-Kiskun vármegye jelentős része a Duna mentén fekszik, ezért természetesen az országos feladatok elvégzése mellett helyi szinten is bekapcsolódtak a védekezésbe a vármegye polgárőrei. Az 1000 fős tagságból egyidejűleg 300 önkéntes állt csatasorba, napi 24 órás szolgálatot ellátva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában