Labdarúgás

6 órája

Belényesi Csaba túl a századik KTE meccsén

Nem akármilyen jubileumon van túl a Kecskeméti TE rutinos védője, Belényesi Csaba, a 30 esztendős játékos ugyanis 100. tétmeccsét játszotta a lila-fehérben a Kozármisleny elleni Magyar Kupa találkozón. Emellett egy hosszú sorozatot is tart még Belényesi Csaba.

Nyitray András

A kecskemétiek védője tagja volt az NB II-es és NB I-es ezüstérmes gárdának is, és amióta a KTE feljutott az élvonalba, gyakorlatilag nem rendeztek nélküle meccset, alig hiányzott. Belényesi Csaba elmondta, nem lepte meg a jubileum, de azt nem tudta, hogy most érte el. 

Belényesi Csaba, KTE, labdarúgás,
Belényesi Csaba stabil pont a védelemben
Fotó: Bús Csaba

– Nézegettem már az elmúlt hetekben, hogy közel járok ehhez a számhoz, de megmondom őszintén, nem tudtam, hogy a kupában érek el a bűvös százas határhoz. Hogy mire emlékszem vissza szívesen ebből az első száz kecskeméti meccsemből? Az elsőre mindenképpen, de ez nem egy kellemes emlék, mert kikaptunk még az NB II. rajtján a Budaörstől. Utána viszont nagyon sokáig veretlenek maradtunk, majd feljutottunk. A másik szép emlék az első NB I-es idényünk utolsó meccse, amikor legyőztük a Kisvárdát, ezzel bebiztosítva az ezüstérmet. Maga a meccs, illetve utána a közös ünneplés a szurkolókkal egy feledhetetlen dolog marad nekem – mondta Belényesi Csaba.

Belényesi Csaba 2023 májusa óta nem hiányzott

Belényesi emellett egy szenzációs sorozatban van még mindig, 2023. május 26. óta, éppen az ominózus Kisvárda elleni találkozótól számolva, egyetlen tétmeccset sem hagyott ki, sőt, minden játékpercet a pályán töltött.

– Nem foglalkozom ezzel különösebben, annak örülök inkább, hogy mindig ott lehetek a pályán és számítanak rám – tette hozzá Belényesi Csaba, aki egy diósgyőri kitérőt leszámítva, 2021 nyara óta futballozik Kecskeméten. 

Belényesi szerint a kupában aratott 4–0-os siker kellő önbizalmat adhat nekik a bajnoki folytatáshoz. Már csak azért is szükség lesz erre, mivel a Zalaegerszeg otthonában nagyon nehéz három pontot szerezni.

– Pozitív töltetet kaptunk a kupameccstől, ez mindenképpen jó. Ugyanúgy készülünk a ZTE elleni bajnokira, mint az összes többire, de tény, eddig nem nyerni jártunk oda. Éppen ezért szeretnénk megmutatni, hogy ott is lehet három pontot szerezni – tette hozzá Belényesi.

A mérkőzés szombaton 14 óra 30 perckor kezdődik Zalaegerszegen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában