Falfestmények

20 órája

Színes állatfigurák teszik még barátságosabbá a lajosmizsei iskola tereit – galériával, videóval

A Európai Uniós pályázatból megvalósult új iskolaépület 2022 júniusában adták át Lajosmizsén, melybe a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola legkisebb tanulói járnak, akik nem régen még óvodások voltak. Az új épület immár még szebbé vált, miután Misurda Ágnes gyömrői képzőművész festett állatfigurái díszítik az intézmény falait annak mindkét emeletén. Az ünnepélyes átadót szerdán tartották.

Horváth Péter

Plichta Ildikó intézményvezető elmondta: fontosnak tartják az óvoda-iskola átmenetet, hogy diákjaik fokozatosan szokjanak hozzá az iskolai élethez, az iskolai környezethez. Mindezt támogatják Misurda Ágnes munkái, melyek az épületet még barátságosabbá varázsolják.

színes állatfigurák, iskola, falfestmény
Színes állatfigurák teszik még barátságosabbá a lajosmizsei iskola tereit 
Fotó: Bús Csaba

Az intézményvezető elmondta, hogy a festmények a gyerekek és az intézményben dolgozó pedagógusok ötletei alapján készültek, azonban az alkotó saját elképzelései és stílusjegyei is megjelennek a falakon. Céljuk volt, hogy olyan motívumok kerüljenek az iskolai terekbe, amelyek a magyarságtudatot erősítik a gyerekekben a saját életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelően. – Az elkészült alkotásokon a gyerekek közvetlen környezetében élő állatok meseszerű képei köszönnek vissza. Ezzel nemcsak modern, hanem igazán gyermekközelivé vált ez az épület – hangsúlyozta Plichta Ildikó.

A Kecskeméti Tankerületi Központ is támogatást nyújtott a megvalósításhoz. Pálfi Tamás tankerületi igazgató köszöntőjében méltatta az ötletet és a kivitelezést.  

Az ünnepségen a műsort adott az iskola kis kórusa, és egyebek mellett előadták a Follow The Flow együttes Holdfény a tanúm című számát. Az alkalomra az iskola munkatársa, Nagyné Orlov Mariann Megszépült az iskola címmel írt verset, amit egy kisdiák szavalt el.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában