Karcag

20 órája

Városi Polgármesterek Randevúja: Kecskemét sikerességét díjjal ismerték el – galériával

A Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ idén felavatott épületében rendezték szerdán az MBH Bank XXIX. Városi Polgármesterek Randevúját, melyen rangos díjakat is átadtak .Kecskemét azért kapott a díjat, mert az elmúlt évek során egyetemi központtá, és innovációs centrummá vált.

Tapodi Kálmán

A tavalyi helyszín, Zalaegerszeg nevében Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt és adta át jelképesen a rendezés kulcsát Karcagnak, melyet Szepesi Tibor, a nagykunsági település első embere, a tavalyi Év Polgármestere vett át.

Városi Polgármesterek Randevúja, díj, elismerés
 A XXIX. Városi Polgármesterek Randevúján prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester vette át a díjat
Fotó: Daróczi Erzsébet

Tapssal biztatták az árvíz ellen küzdőket

A szervezők nevében Oltványi Tamás, a rendezvény ötletgazdája és kivitelezője, a Szféra Európa Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte mindazokat, akik jelen tudtak lenni, majd közös tapssal biztatták azokat, akik az árvízi védekezés miatt nem vehettek részt a randevún.

Dr. Dukai Miklós, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára tolmácsolta a rendezvény fővédnöke, dr. Navracsics Tibor miniszter üzenetét, majd szakmai kérdésekről beszélt köszöntőjében.

Jelentős cégek vezetői tartottak előadásokat

A névadó szponzor képviseletében Kántor Miklós, az MBH Bank önkormányzati igazgatója tartott előadást, Wachtler Tamás, a Porsche Hungaria ügyvezetői igazgatója pedig az autóipar kilátásait elemezte, miközben a jelenlévőknek tesztvezetés keretében lehetőségük nyílt a legmodernebb gépkocsik kipróbálására is. Boros Robin ESG-szakértő a Magyar Telekom energiahatékony működését világította meg előadásában, míg dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója arról szólt, miként alkalmazkodott a cég a huszonegyedik század kihívásaihoz.

A felszólalások után elismerések átadására került sor.

Kulccsal jutalmazták a sikeres városokat

– Tekintettel arra, hogy a júniusi önkormányzati választás az előző ötéves ciklus lezárásaként is értékelhető, ezt az alkalmat ragadjuk meg arra, hogy az általunk különösen sikeresnek ítélt városokat köszöntsük jelképesen, külön ez alkalomra készíttetett nagyméretű kulccsal – jelentett be egy különleges gesztust Oltványi Tamás.

Kecskemét átalakulása díjat érdemelt

Kecskemét azért kapta a díjat, mert a kérdéses öt évben egyetemi központ, innovációs centrummá vált, ráadásul ezzel párhuzamosan és ennek hatására egy teljes városrész kapott teljesen új arculatot. A díjat prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester vette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában