Pályázat

2024.09.16. 16:47

Százmilliárd forint támogatás érkezik Bács-Kiskunba

Bács-Kiskun, jó itt lenni! címmel indul projekt a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat kezdeményezésével, melynek célja a vármegye hátrányos helyzetű lakosainak felzárkózása és esélyegyenlőségük javítása. A célcsoportot a nők, fiatalok, gyermekek – köztük a mélyszegénységben élők –, idősek, fogyatékkal élők, romák és a tanyán élők alkotják - közölte a vármegyei önkormányzat.

Horváth Péter

Az 1,1 milliárd forintból megvalósuló projekt keretében sokrétű programok szolgálják majd a kitűzött célt a következő csaknem három évben. Ezek között szerepelnek fiatalokat megszólító pályaorientációs és önfejlesztő programok, egészségfejlesztő- és sportrendezvények (folytatódik az Egészséges Bács-Kiskunért program), digitális esélyegyenlőtlenséget csökkentő tréningek, bűnmegelőzést és közbiztonság javítását segítő események, vagy például közösségerősítő, illetve a vármegyei és térségi identitást támogató események.

támogatás, pályázat
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A jelenlegi európai uniós ciklusban várhatóan 100 milliárd forintnyi terület- és településfejlesztési támogatás érkezik Bács-Kiskun vármegyébe a TOP Plusz programon keresztül. Ezeknek a projekteknek a fele már megkezdődött – olvasható a tájékoztatásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában