Labdarúgás

2024.07.25. 15:04

Péntek este rajtol az OTP Bank Liga

Pénteken kezdődik el az OTP Bank Liga (NB I.) 2024/2025-ös idénye. A bajnokság nagy esélyese idén is a lehetőségeit tekintve magasan a mezőny felett álló Ferencváros, mely mögött szokás szerint kiélezett csata várható a dobogóért és a kiesés elkerüléséért is.

Nyitray András

Hosszú hetek várakozását követően, nem sokkal az Európa-bajnokság zárultával, elindul az NB I-es bajnokság. A nemzetközi kupákban érdekelt magyar csapatok ugyan már pályára léptek, de a szezon valójában a bajnoksággal tekinthető megkezdettnek. Rendhagyó fordulót rendeznek, hiszen nem minden csapat lép pályára, az ötkarikás játékosok miatt pedig a mérkőzések időpontjai sem a megszokottnak mondhatóak, ezek ráadásul igazodnak a nemzetközi kupában szereplő klubok programjához is. 

KTE, Labdarúgás, OTP Bank Liga,
A KTE és a Fehérvár egymás ellen kezd Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Pénteken a ZTE és az MTK csatájával indul a bajnokság, majd még aznap este a két újonc, a Nyíregyháza és a Győr is összecsap. Utóbbi találkozót a Nyíregyháza albérletben vívja még, egyelőre Mezőkövesden fogadják azt ETO-t, amíg teljesen be nem fejeződik új stadionjuk átadása. Erre várhatóan nem kell sokat várni. 

Rendhagyó módon szombaton nem lesz mérkőzés, vasárnap este viszont egyidőben három is. A Puskás Akadémia Újpestre látogat, a kupagyőztes Paks Diósgyőrben száll harcba a pontokért, míg a Kecskeméti TE a Fehérvárt fogadja majd. A DVSC és az FTC összecsapása halasztásra került, decemberben pótolják a felek majd ezt a találkozót. 

Előzetesen mindig nagyon nehéz felmérni az esélyeket a bajnokságban, az viszont kijelenthető, hogy a Ferencváros a bajnoki cím egyértelmű várományosa. Az FTC nyáron is komoly erősítéseket hajtott végre, de egy hosszú nemzetközi kupás menetelés ősszel azért adhat esélyt arra a riválisoknak, hogy pontot csipegessenek tőlük a sűrű menetrendet kihasználva. Látva viszont az utóbbi évek tendenciáit, a zöld-fehérek bő kerete hosszabb távon mindig sokat ér, amit szinte lehetetlen kompenzálni a többi klubnak a teljes idényen át. 

A Ferencváros alatt a mezőny teljesen kiegyensúlyozott, a Debrecen, a Puskás Akadémia és a Fehérvár viszont idén is jó eséllyel küzdhet majd a dobogóért, a Paks pedig megmutatta ezüstérmével és kupagyőzelmével, hogy sosem szabad leírni. A Kecskemét ezüstérme óta persze tudjuk, bárki képes a meglepetésre, ha elkap egy jó szériát. A 12 csapatos bajnokságban rendre kis különbségek döntenek a középmezőnyben a helyezésekről. 

Az 1. forduló programja: 

07.26. (péntek): ZTE–MTK 18 óra, Nyíregyháza–Győr 20 óra 15 perc. 
07.28. (vasárnap): Újpest–PAFC 18 óra 50 perc, DVTK–Paks 18 óra 50 perc, KTE–Fehérvár 18 óra 50 perc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában