Hagyományőrzés

2024.09.07. 16:36

Arany Jánosra emlékezik Nagykőrös a hétvégi Nagykőrösi Arany-Napokon – galériával, videóval

Hagyományosan minden szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Nagykőrösi Arany-Napokat, így péntektől vasárnapig Arany Jánosra emlékezett a város különböző programokkal, koncertekkel és az elmaradhatatlan szombati Hagyományőrző Felvonulással. A városvezetés mint szervező szerint a rendezvény alapvető üzenete Arany János szellemiségének, kultuszának ápolása, és ehhez kapcsolódóan egy kikapcsolódást nyújtó, hiánypótló kulturális fesztivál megrendezése.

Horváth Péter

Már pénteken elkezdődött a város hagyományos kora őszi programsorozata, a három napos Nagykőrösi Arany-Napok, a Zaporozsec esti koncertjével. 

Arany János, Nagykőrös, Arany-Napok
Arany Jánosra emlékezik Nagykőrös
Fotó: Horváth Péter

A rendezvény minden esztendőben kiemelt programpontja a szombati Hagyományőrző felvonulás, melynek hét, Arany János nagykőrösi életéhez kötődő állomásán külön programok várták az érdeklődőket. Többek között népdalcsokor több település népdalkörének közreműködésével, és a Naprózsa Társulat néptánc bemutatója is a Hősök terén. Az Arany-út kezdőpontja Arany Jánosék második lakóháza, az Arany János utca 27. szám volt, végállomása pedig a szokásosan Cifrakert, ami a többi program helyszínét is adta. A felvonulást a Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola mazsorett bemutatója követte, majd táncház várta a résztvevőket a Naprózsa Társulat tagjaival.

Délután Arany János Kulturális Központ Hip-Hop tánccsoportjának műsora Relevé Táncművészeti és Táncsport Egyesület fellépése DanceBody bemutató.

Ezután sakk szimultán következett Jeszenszky Józseffel a Svájci Ház teraszán, majd Márió a Harmonikás zenéje töltötte be Cifrakertet. A fellépés után a Nagykőrösiek Nagykőrösért hagyományos díjátadó ünnepség, majd Szulák Andrea koncertje jött a sorban.

Este Dér Heni  adott koncertet, majd Lotfi Begi érkezett az színpadra. Késő este DJ-k szórakoztatták a közönséget.

Vasárnap családi programok várták a kiérkezőket, reggel a tradíciónak számító Polgárrá Fogadó ünnepség zajlott le. Késő délután Caramel lépett fel.

Szombaton és vasárnap megannyi kísérőprogram hívogatta a családokat, többek között Arany gasztronómiai kalandok, kézműves kuckó, diafilm simogató, és interaktív foglalkozások.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában