Hunyadi János Gimnázium

2 órája

Főzőversenyen mérették meg magukat a bácsalmási gimnázium tanulói – galériával

Pénteken délelőtt 10 bográcsban rotyogott a krumplipaprikás a bácsalmási Hunyadi János Gimnázium udvarán.

Juhász Jenő

Hagyományteremtő szándékkal most első alkalommal rendeztek gasztronómiai napot az Ízes Bácska Hagyomány- és Ízőrző Egyesület közreműködésével. Egy sikeres pályázat keretében nemzetiségi bemutatót tartottak és főzési versenyt rendeztek a diákok számára. A megméretésen a középiskola minden osztálya (4 fős csapatokkal) képviseltette magát. A főzéshez szükséges alapanyagot az egyesület biztosította, a többi kiegészítőről pedig a diákok gondoskodtak szülői támogatással. 

Hunyadi János Gimnázium, Bácsalmás, krumplipaprikás,
10 bográcsban rotyogott a krumplipaprikás a Hunyadi Jáos Gimnáziumban
Fotó: Juhász Jenő

A krumplipaprikások elkészítésével párhuzamosan Csémy László, az Ízes Bácska Egyesület vezetője tartott előadást. Az összejövetelen ezúttal a 7. b osztályos tanulók ismerhették meg a Bácskában élő nemzetiségiek (bunyevácok, svábok, romák és felvidéki magyarok) történetét, ruházatait és legfőképpen a főzési-sütési szokásait.

A főzőversenyen elkészült ételeket egy hattagú zsűri értékelte. Az eredményhirdetéskor minden résztvevő csapatot elismerő oklevélben részesítettek a szervezők. A legjobb három csapat egy-egy serleget is kapott ajándékba. Első helyen végzett a 9/B osztály, második lett a 10/A, harmadik pedig a 7/B osztály csapata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában