Összefoglaló

2 órája

Több óvodát korszerűsítenek, jótékonysági futást is rendeztek Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Közel 64 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást segítségével korszerűsítik az apostagi Pöttömkert Óvoda Vasút utcai telephelyét.

jótékonysági futás, Kecskemét, Fuss, hogy lélegezz!
Jótékonysági futás a gyerekosztályért
Fotó: Bús Csaba

A Bajai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben. A vádlott egy jótékonysági bálon keveredett balhéba, amely során megpofozott egy férfit, majd egy nőt bántalmazott.

A Tündérszépek országos szépségverseny döntőjében Bács-Kiskun vármegyét egy kecskeméti lány képviselte. Dakó Gréta fejére bár nem került korona, de rengeteget nyert a részvétellel is.

Egy férfi még áprilisban talált egy pénztárcát, és abból pénzt tulajdonított el. A kalocsai rendőrök a lakosság segítéségét kérik a tolvaj megtalálása érdekében.

Október az idősek hónapjává vált Kecskeméten. Minden évben ilyenkor tartják a legtöbb időseknek szóló programot, amelyek közül kiemelkedik az Idősek Napja. Idén a városvezetés az M. Bodon Pál zeneiskola előadásával nyilvánított köszönetet az időseknek.

Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpont Tó hotel felőli részén tartották meg péntek délelőtt a Fuss, hogy lélegezz! elnevezésű eseményt. A Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány a jótékonysági futást családi nappal kötötte össze.

A médiaipari és tartalomfogyasztási trendek folyamatos változásának megfelelve, illetve a „digital first” alapelvből kiindulva a Mediaworks fokozott figyelmet fordít a videós tartalmak, és általában a vizuális elemeket előtérbe helyező tartalom gyártására. Megőrizve print termékeinket, Magyarországon elsőként hoztunk létre a teljes online portfóliónkat és a népszerű közösségi platformokat kiszolgáló önálló rövidvideó-gyártó szerkesztőséget – közölte a cégcsoport.

Zajlik az önkormányzati intézmények energetikai fejlesztése Kecskeméten. Az elnyert közel 810 millió forintból három kecskeméti óvoda és egy bölcsőde újult meg, újul meg ezekben a hetekben.

A Magyarország étele verseny sokkal több egy szakácsversenynél, mivel ugyanannyira szól a kultúránk tiszteletéről és megőrzéséről, mint az ételekről – emelte ki Molnár Karolina, a Belügyminisztérium Stratégiai ügyekért felelős helyettes-államtitkára az Agrárminisztériumban megtartott sajtótájékoztatón, amelynek tárgya a 8. Magyarország étele szakácsverseny volt. A megmérettetés célja pedig az, hogy a világ minden tájáról hívja a jelentkezőket, kiemelten a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából.

Új köntösben tündökölnek a kerekegyházi Szent István Király katolikus templom tizennégy belső keresztútképei. A díszes fakeretek és a stációképek Ziegler-Németh Ferenc festőművész keze munkáját dicséri.

Együttműködési megállapodást kötött a Nahicseván Állami Egyetem és a Neumann János Egyetem. A megállapodás ünnepélyes aláírására pénteken a lakiteleki Hungarikum Ligetben került sor. A megállapodásnak köszönhetően az azerbajdzsáni és a kecskeméti egyetem hallgatói egy közös képzési programban vehetnek részt. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában