Labdarúgás

1 órája

A KTE az újonc ellen javítana hazai pályán

Az OTP Bank Liga (NB I.) 8. fordulójában a Kecskeméti TE a Nyíregyházát látja vendégül szombaton 17 órás kezdéssel. Az újonc ellen a javítás reményében lép pályára a KTE, mely szeretné megelőzni riválisát. Ehhez három pont kell.

Nyitray András

A két együttes 2015 óta nem találkozott az élvonalban, akkor mindketten a kizárás sorsára jutottak. A 2021/2022-es idényben az NB II-ben kétszer döntetlent játszottak a csapatok, illetve tavaly a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Szpari 2–1-re legyőzte már a KTE-t. Tegyük hozzá, a két klub NB I-es múltja a Kecskemétnek kedvez, hat mérkőzésen négy döntetlen mellett két lila-fehér siker született korábban.

Varga Bence, KTE, kapus,
Varga Bence, a KTE kapusa
Fotó: Török Attila

Ebben az idényben a Nyíregyháza ugyanazt a bátor játékot próbálja érvényesíteni, amivel a másodosztályban sikeres volt. Hét kör után hét pontja van Tímár Krisztián együttesének, a KTE ugyanennyi találkozón öt egységet szerzett eddig. Előzni akkor tudnak a kecskemétiek, ha otthon tartják a három pontot, ez is lenne a cél. A Nyíregyháza keleti rangadót nyert 3–2-re a Debrecen ellen legutóbb, míg a KTE 2–1-re kikapott Zalaegerszegen, ami a mutatott játék alapján volt csalódás, hiszen több volt a KTE számára a meccsben. Varga Bence, a csapat kapusa szerint egymásra kell támaszkodniuk.

A KTE kapusa szerint még pontosabban kell dolgozni

– Ezen a héten arra törekedtünk, hogy kijavítsuk a kisebb hibákat. A ZTE elleni vereség csalódás volt, főleg azért, mert játékban ellenfelünk fölé tudtunk nőni, de ez eredményben nem mutatkozott meg. Még pontosabban kell dolgoznunk emiatt, illetve támaszkodnunk kell egymásra, nem a kardunkba dőlni. A Nyíregyháza egy őszinte futballt játszik, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de bízom a stábban és a társakban, a héten maximálisan felkészültünk ellenfelünkből. A szurkolóink Kozármislenybe és Zalaegerszegre is elkísérték minket, éppen ezért szeretnénk nekik visszaadni valamit most hazai pályán, bízom benne, hogy ez sikerülni fog – mondta a KTE kapusa.

A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Széktói Stadionban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában