Kosárlabda

3 órája

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Sopront fogadja

Szerdán este 18 órai kezdettel a Sopron KC csapatát fogadja a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, amely két és fél hét alatt így már az ötödik bajnoki mérkőzését vívja.

Vincze Miklós

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapata nehéz sorsolással indult, a Szolnok és a címvédő Falco volt az ellenfél az első két körben, majd a Szeged és az Oroszlány elleni vereségek miatt egyelőre még győzelem nélkül áll a 2024/25-ös bajnoki évad alapszakaszában.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, kosárlabda, mérkőzés
A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai igazgatója, Ivkovic Stojan
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Szerdán hazai pályán lehet javítani a Sopron ellen, amely a nyitófordulóban tudott győzni utoljára, így egészen biztosan kettőzött erővel fognak harcolni a Messzi István Sportcsarnokban.

– A dobószázalékunk pecsételte meg a sorsunkat Oroszlányban, nagyon gyengén dobtunk távolról – tekintett vissza a hétvégi vereségre Ivkovic Stojan, a kecskemétiek szakmai igazgatója. – A harmadik negyedben még lett volna esély meccsben maradni, de amikor már láttuk, hogy ez a hajó elúszott, akkor mindenkinek lehetőséget adtunk. Szeretném a pozitív részét is megemlíteni. Sokszor vagyunk négy vagy öt magyarral a pályán, és én látom saját magunk fejlődését. Pontosan tudjuk, hogy mi a feladatunk, dolgozunk tovább. Nem nekünk kell aggódni, hanem azoknak, akik bevásároltak. Mi építkezünk, az idő nekünk dolgozik. A jelenlegi versenyszabályzatot nem tartottam jónak, sőt ellene voltam. Gondolok itt arra, hogy az alapszakasz után egy szinte új bajnokság kezdődik. Ez viszont így nekünk is segít, hogy nyugodtan tudunk építkezni. Ami a Sopront illeti, alaposan megerősödtek a nyáron. Sajnálom, hogy Kucsera eligazolt oda, de esélytelen volt számunkra, hogy megtartsuk. Természetesen sok sikert kívánunk neki a karrierjéhez. A Sopron egy nagyon jó csapat, jó edzővel. Kemény mérkőzésre számítok – jelentette ki a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szakmai igazgatója.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában