Kosárlabda

3 órája

Duna Aszfalt-DTKH-vereség Oroszlányban

Az OSE Lions vendége volt a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 4. fordulójában a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Az oroszlányiak az előző három mérkőzésükből egy meccset megnyertek, a hírös városiak azonban három vereséggel a hátuk mögött utaztak Oroszlányba. A mérkőzésen szoros első félidő után állva hagyták a hazaiak a Kecskemétet, így maradt nyeretlen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet.

Vincze Miklós

A hírös városiak kezdték meg a pontgyártást, a rutinos Wittmann talált be, majd mindjárt egy triplával is jelentkezett, 0-5-nél Burton szerezte meg az első hazai pontokat. Dickerson egy pontot a vonalon hagyott, Burton egyenlített ki, Karahodzsics a második büntetőjét értékesítette, 5-6. Dickerson faulttal együtt talált be, de a plusz egy dobása kimaradt. Ezt követően Csuti szerzett egymás után öt pontot, Rakicsevics zárta le az oroszlányi futást, aztán egy triplát is szerzett. Carter hármasára is a kecskeméti 77-es felelt egy kettessel, Karahodzsics egy büntetőt dobott be, majd Illés találta meg Dickersont. Az oroszlányi center kettő plusz egyes akciója zárta le a negyedet, hat pontos hazai vezetéssel, 20-14 volt az állás.

kosárlabda, Kecskemét, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatának a szakmai igazgatója, Ivkovic Stojan tart villám-eligazítást.
Fotó: Bús Csaba

Rakicsevics egy pontjával folytatódott a játék, Illés volt pontos távolról, majd Lee dobott be két büntetőt. Ruják és Rakicsevics váltott kosarat, Ivkovic triplájával pedig három pontra zárkózott a Kecskemét, 25-22-re. Váradi Kornél, a hazaiak mestere azonnal időt kért. Rakicsevics hozta fel egy pontra a vendégeket, Dickerson zsákolt, Burton is Ivkovic szerzett két-két pontot. Burton törte fel a kecskeméti védelmet, Csuti tett fel egy ziccert, majd Dickerson két pontjával már kilenc egységnyire lépett el ellenfelétől az Oroszlány, ekkor a kecskemétiek szakmai igazgatója, Ivkovic Stojan is rögtönzött taktikai értekezletet tartott a játékosai számára. Az edzői szavak megtették a hatásukat, a negyed hátralévő részében már csak a KTE szerzett pontot, de az első húsz perc után még így is öt ponttal a házigazda vezetett, 37-32-es állás mellett vonulhattak pihenőre a felek.

Lee kosarával indult a második félidő, sőt a kecskemétiek amerikai légiósa a tempójával egy pontra hozta fel a csapatát, Ruják hármasával jutott levegőhöz az OSE. Rakicsevics osztott ki egy gólpasszt Karahodzsicsnak, Carter jegyezte az újabb hazai triplát, Ruják egy támadólepattanót tett vissza. 45-38. Csuti trojkája után már tíz pont volt a differenciaa hazaiak javára, 50-38-nál jött el az a pillanat, amikor időt kért a KTE mestere. Dickerson kettese után Rakicsevics törte meg a jeget vendég oldalról, Carter szolgálta ki Dickersont, aki ráadásul kettő plusz egyet csinált. Wittmann kettesére Ruják egy triplával válaszolt, a kecskeméti aztán két büntetőjét is a helyére küldte, Dickerson pedig megint jól dolgozott a festékben. 60-44.

A záró etap első kosarát Ruják szerezte, Lee kettese után Csuti már a harmadik tripláját dobta, Karahodzsics ziccere után Illés is pontos volt kintről, ezzel elérte a húszat a két csapat közti különbség. Lee fejezett be egy gyorsindítást, Burton válaszolt, Sinik tizenegyedik mezőnykísérletéből megszerezte első pontjait, 70-52. Ezután Ruják dobott be egy hármast, Dickerson zsákolása után időt kért a Kecskemét. Az utolsó négy percre így is 26 pontos hazai fór mellett fordultak rá a csapatok. A legvégén csak fiatalokból álló ötös szerepelt a hírös városiaknál, Tóth és Dávid is egy-egy triplával vétette észre magát. A végeredmény 94-62 lett a hazaiak javára.

– Gratulálok az OSE-nak a győzelemhez – értékelt a mérkőzést követően Ivkovic Stojan. - Huszonöt, harminc percig tartottuk magunkat, de borzasztó volt a dobószázalékunk ma is. Ha a végén a fiatalok által dobott triplákat nem számoljuk, akkor hármat dobtunk be huszonötből, harminckilenc perc alatt. Ez nagyon kevés. Van hová javulni. Ez a meccs nyerhető lett volna, de ilyen dobószázalékkal senkit nem fogunk tudni megverni. A büntetők területén már javuló tendenciát mutattunk. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy mellettünk voltak.

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 94-62 (20-14, 17-18, 23-12, 34-18)

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Minár László Balázs, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

Oroszlány: Ruják 19/9, Burton 16, Carter 9/9, Csuti 15/9, Dickerson 23. Csere: Illés 9/), Czermann, Szabadfi, Árva-File 3/3, Kristyák, Werner, Takács. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Kecskemét: Sinik 2, Lee 14, Wittmann 9/3, Rakicsevics 16/3, Karahodzsics 6. Csere: Ivkovic 7/3, Kelenföldi, Tóth 3/3, Dávid 3/3, Körmendi, Schöll 2. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában