Labdarúgás

2 órája

SC Hírös-Ép-siker a Kiskunfélegyháza ellen

A 12. helyen álló SC Hírös-Ép a 13. Kiskunfélegyházát fogadta a vármegye egy 9. fordóljában. Végig nagy küzdelem jellemezte a találkozót, a nagy részét vendégfölény, viszont gólt csak a hazai csapat rúgott, Korenika Szabolcs révén, így a három pont Kecskeméten maradt.

Vincze Miklós

A 4. percben Patvaros eresztett meg 30 méterről egy nagy bombát, Cseh biztosan fogta a labdát. Egy percre rá Huszka küldött meg szintén harminc méterről egy életerős löketet, a labda nem sokkal szállt el a bal felső sarok fölött. Két percre rá Gréci vágtatott el a jobb oldalon, éles szögből, jó tíz méterről a rövid fölső sarkot célozta meg, Cseh ezúttal is menteni tudott. Egy percre rá Oldal mutatta meg, hogy ilyet ő is tud, a bal oldalon húzta meg, és éles szögből kemény löketet eresztett meg laposan, Kormos lábbal tudott menteni. Eddig volt szinte tökéletesen egyforma a két csapat teljesítménye és produktuma, és nem tovább. A 11. percben Gréczi kapott labdát a jobb oldalon, bepasszolt Korenika irányába, ő ballal lekezelte labdát, majd jobbról, húsz méterről, laposan a kapu bal oldalába lőtt, Cseh csak beleérni tudott a labdába, 1-0. (A vendégek hevesen reklamáltak amiatt, hogy Korenika éppen annak az embernek a helyén futhatott be üresbe, akit a szabadrúgás előtt a játékvezető magához hívott figyelmeztetés céljából.) A 25. percben a hazai kapus mentette Szabó Dávid léc alá tartó lövését. Öt percre rá Marsa beadását követően Magony fejelt a bal fölső sarok fölé, a félidő második felében kezdett állandósulni a vendégfölény. A 38. percben szép összjáték végén Szabó Dávid vállalt el egy kapáslövést, a hazai kapus ezúttal is menteni tudott. Egy percre rá Oldal tört be a jobb oldalról két csellel, ballal megcélozta a bal alsó sarkot, a hazai portás vetődve hárította a kemény bombát.

SC Hírös-Ép, labdarúgás, Kiskunfélegyháza,
Az SC Hírös-Ép (sárga mezben) és a Kiskunfélegyháza bevonul a mérkőzésre
Fotó: Vincze Miklós

Az újrakezdés után Palatinus kapott sárga lapot, miután a 16-os előtt buktatott, a szabadrúgást Szabó Dávid végezte el, fölé bombázott. Nyolc perccel az újrakezdés után Szabó adott bejobbról, Magony lőtt nem sokkal a rövid sarok mellé. Egyre nagyobb fölényben játszottak a vendégek, szinte egykapuzásra rendezkedtek be, a hazaiak nagy lelkesedéssel védekeztek, a hangulat pedig meglehetősen feszült volt. A 63. percben egy jobb oldali beadást követően Szabó Dávid repült előre csukafejes céljából a hosszú saroknál, találkozott is a labdával, meg is küldte, ám az elsuhant a jobb kapufa mellett. Két percre rá egy jó beadást követően az ívelésre ismét remek ütemben érkező Magony fejelt mellé. A 68. percben veszélyes kontrát vezetett az SC Hírös-Ép, Gréczi tört ki, balról, 12 méterről a rövid fölső sarkot célozta meg, Cseh bravúrral mentett. Ahogy telt az idő, úgy nőtt – ha lehetséges volt ez egyáltalán – a félegyházi fölény. A 83. percben a sokadik vendég beadást követően Szabó Dávid fejelhetett közelről, Kormos elképesztően nagyot mentett, a kipattanó után üggyel-bajjal tisztáztak a védők. A 88. percben már a hazai kapuba került a labda, csakhogy lesről. A 93. percben már-már gólt kiáltottak a vendégek, amikor egy vendégjátékos fejese nyomán a léc alá tartott a játékszer, ezúttal Korenika mentett fejjel a léc alól. Nagy izgalmak közepette zárult a találkozó.

 

Nagy Krisztián: – Nagyon örülünk a győzelemnek, ahogy annak is, hogy annyi sok balszerencse után végre egy kicsit mellénk állt a szerencse. Sok helyzetünk nem volt ezen a meccsen. A Kiskunfélegyháza többet támadott, de ezzel együtt azt gondolom, hogy az akarásunknak köszönhetően is megérdemelten nyertünk. Gratulálok a srácoknak, ma nagyon nagyot küzdöttek, nagyon nagyot hajtottak, így egy erős ellenféllel szemben nagyon szép győzelmet arattak.

Némedi Norbert: – Borzasztóan sajnálom a csapatomat, mert iszonyú mennyiségű energiát rakunk bele ebbe hétről-hétre. Sajnálom a tulajdonosunkat is, aki már sok éve támogatja a félegyházi labdarúgást. Egyszerűen felháborító, hogy ilyen játékvezetés lehetséges egy bajnoki meccsen. Következmények nélkül vezethet és teljhatalommal rendelkezik az, aki a meccset dirigálja. Közben a vármegye kettőben lassan nincs annyi csapat, hogy a második liga elindulhasson. Valamit jó lenne tenni odafönt ezen a téren, mert lassan az az érzésünk, hogy fölösleges elindulni ebben a bajnokságban.

SC Hírös-Ép Egyesület-Kiskunfélegyháza 1-0 (1-0)

Kecskemét, vezette: Biber Tamás (Berger Tibor, Apró Ferenc)

SC Hírös-Ép: Kormos – Szász, Palatinus, Rákóczi, Győrfi, Patvaros (Hegedűs 91.), Tóth B. (Récsei 46.), Gréczi, Bessenyei (Ágoston 86.), Korenika Sz., Nna nna. Vezetőedző: Nagy Krisztián.

Kiskunfélegyháza: Cseh – Marsa (Kurgyis K. 78.), Magony, Oldal, Szabó D., Kovács P. (Solymosi 62.), Urbán, Szabó P., Kőrös, Huszka, Molnár (Frakas 70.). Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gól: Korenika Sz. a 12. percben.

Sárga lap: Gréczi 44., Palatinus 46. illetve Huszka 45., Magony 85. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában