Bulvár-celeb

3 órája

Több mint 6,6 milliárd forint: ennyit nyert valaki az ötös lottón

Harminchárom hét halmozódás után egy játékos elvitte az ötös lottó eddigi legnagyobb nyereményét, 6,613 milliárd forintot, a nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombat este az MTI-t.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

Idén már harmadszor született telitalálat Magyarország legismertebb lottójátékán.

A közlemény szerint utoljára negyed évszázaddal ezelőtt fordult elő, hogy egy éven belül kétszer volt csúcsnyeremény az ötös lottón, vagyis rendkívül ritka jelenség. A megnyert összeg utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, és mostanáig a február 24-i telitalálat volt a játék legnagyobb kifizetett nyereménye.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, nagynyertes-vonalat tart fenn. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság munkatársának elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Szerencsejáték Zrt. közleményében kitért arra, az eddigi nagy nyertesek a nyeremény felvételekor anonim módon kitöltött kérdőívek szerint úgy nyilatkoztak, hogy nem terveznek komolyabb változást a mindennapjaikban a nyeremény miatt, legfeljebb szabadságot vesznek ki és aztán visszatérnek a megszokott kerékvágásba.

Arra a kérdésre, hogy mire költenék a pénzt, a legtöbben az ingatlanfelújítást vagy vásárlást, valamint az utazást, autót és a jótékony célt adták meg. Ha a nyertes nyitott rá, most is lesz lehetősége kitölteni az anonim kérdőívet – tették hozzá.

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

3 (három)

10 (tíz)

12 (tizenkettő)

13 (tizenhárom)

33 (harminchárom)

Joker: 356911

Egy szerencsés eltalálta mind az öt számot és megnyerte a főnyereményt, 6 613 905 020 forintot.

A négyesekre (147 darab) 545 925 forintot, a hármasokra (10 767 darab) 7845 forintot, a kettesekre (189 166 darab) 1720 forintot fizetnek.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!