Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 19.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Új időszámítás kezdődött a héten a Kecskeméti TE NB I-es csapatának életében, hiszen közel három és fél esztendő után új vezetőedző irányítja a lila-fehéreket. A Szabó Istvánt váltó Gera Zoltán világos elképzelésekkel érkezett, milyen együttest szeretne látni a pályán. Vasárnap a Puskás Akadémia ellen mutatkozik be az új tréner.

Helvécia, Tökfestés,
Tökváros épült fel Helvécia határában
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Leendő szülők, főként első babájukat váró családok számára kedvez Kecskeméten az Egészségfejlesztési Iroda programja. Apák a szülőszobán, Apák a gyermekágyban címmel fut a rendezvény, ahol az édesapáknak segítenek, hogy hasznossá tegyék magukat, hatékonyan segítsék párjukat.

Bán János, Kecskemét új alpolgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. Bán János, az M5 volt csatornaigazgatója, a Kecskeméti Médiacentrum és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió ex-vezetője, és a nagy népszerűségnek örvendő Hunyadi-könyvsorozat szerzője arról beszélt, miként érintette a politikai tisztségre való felkérés, és az előtte álló feladatokról is szólt.

Nemcsak a gyerekek, de szülők, sőt, nagyszülők is részt vettek a Tiszaugi Óvoda és Mini Bölcsőde szervezésében megrendezett családi tökdélutánon.

Kulturális műsorral egybekötött kiállításmegnyitót tartottak pénteken délben a kunbajai Összefogás Közösségi Ház nagytermében.

Október 19-én került sor Matkón az immáron negyedik alkalommal megrendezett Helyi Érték Fesztiválra. A Matkói Szabadidő Sport Club által szervezett esemény reggel disznóvágással kezdődött, amit feldolgozás után a helyi termékekkel együtt meg lehetett kóstolni.

Hobbinak indult, de mára már hivatalosan is népi nemezkészítővé vált a Tóth Márta. A kézműves mesterségek iránt érdeklődők a kunbaracsi nemezkészítő alkotásaival lakóhelyén és a vármegyeszékhelyen is megismerkedhettek.

Bukovicsné Békefi Daisy, kecskeméti kötődésű influenszer már sok remek ötlettel ellátta követőit, ezúttal egy újabb maradékmentő receptet hozott.

Esténként újra Gripenektől lesz hangos Kecskemét és környéke.

Igazi kis tökváros épült fel Helvécia határában, ahol szombaton minden a játékról, a szórakozásról szólt. A hatalmas játszótéren rengeteg ötletet kaphattak a családok arra, hogy mi mindenre is jó a halloweeni tök.

Ugyan lélekszámában nem a legnagyobbak között van, de összetartásban, hagyományőrzésben, az egy településhez tartozás élményének megélésében élen jár, példát mutat Öregcsertő, ahol a falunapi program mellett évről évre az idősek napi ünnepség a település legemlékezetesebb eseménye. Idén sem volt ez másként, október 18-án, pénteken az ősz színeibe öltöztetett művelődési házban megterített asztalok, az ünnepi műsorra készülő óvodások, általános iskolások és a helyi hagyományőrző énekkar tagjai köszöntötték a 17 órakor kezdődő ünnepségre érkező szépkorúakat.

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében harmadik alkalommal rendezték meg múlt hét vasárnaptól szombatig a Kossuth Kollégiumot. A kutatóprogram célja Magyarország gazdasági helyzetének feltérképezése, különös tekintettel a pénzügyi szektor és a bankokkal való kapcsolatok vizsgálatára. Az eredmények többek között a jogalkotásban is hasznosulnak. A kollégium szombati záróeseményén Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter kiemelte: a közösségek olyan megismerése, mint például a pénzügyi tudatosságuké, hozzájárul azok megmaradásához, így a nemzet fennmaradásához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában