Röplabda

2 órája

A KRC az első sikerére hajt

A Kecskeméti RC női csapata újoncként vágott neki az NB I-es bajnokág küzdelmeinek nyáron. A KRC még első sikerére hajt, amihez elsősorban több hit kell Farkas Péter vezetőedző szerint, ebben az esetben átszakadhat egy gát a lányoknál. Szombaton a Kispest érkezik.

Nyitray András

A KRC az előző idényben magabiztosan nyerte meg az NB II-t, ezt követően pedig feljutott az NB I-be. Némi meglepetés volt ezután, hogy Erki Milán és Farkas Péter pozíciót cserélt gyakorlatilag, így utóbbi vette át a vezetőedzői stafétát.

KRC, röplabda, Kecskemét
A KRC több hittel nyerhetne
Fotó: Reti Attila                         

– Tulajdonképpen helyet cseréltünk Milánnal, aminek a fő oka az volt, hogy nem fért már bele az idejébe az, hogy ő vezesse az edzéseket. Én már tavaly is a csapat mellett voltam, így nem kellett teljesen új arcot megszoknia a lányoknak sem, ezért is alakult végül így a dolog – mondta Farkas Péter az új szerepvállalásról.

A KRC régi-új szakembere elmondta, egyéni fejlesztésben gondolkodnak, de természetesen szeretnék megőrizni  helyüket a bajnokságban.

– Kitűzött célunk igazából nincsen, talán egyedül a bennmaradás, ami véleményem szerint tartható is. A lényeg igazából az, hogy a fiatalok minél többet fejlődjenek. Vezsenyi Adrienn Szegedre igazolt, helyette két fiatal, Vörös Nikolett és Schoner Éva került fel a felnőtt kerethez. Egyébként nem volt mozgás a keretben, a bajnokcsapatra építünk – tette hozzá Farkas Péter.

A Kecskeméti RC egyelőre a bajnokságban és a kupában sem tudott nyerni, de újoncként még szoknia is kell az osztály légkörét a fiataloknak. Ezen egy győzelem lendíthetné át a csapatot Farkas Péter szerint, amihez több hit kell főleg.

– Az első meccsen a tavalyi bajnok TFSE-vel találkoztunk, akik végül nem léptek feljebb. Más kaliberű csapat, sokkal gyorsabban játszanak, kész játékosokkal vannak tele. Az MTK és a Szeged elleni meccseket viszont sajnálom, mert ha jobban hinnének magukban a lányok, akkor lett volna esélyünk. Az első győzelmet a legnehezebb megszerezni, az viszont már adna annyi magabiztosságot, hogy onnantól elindulhatnánk felfelé – tette hozzá Farkas Péter.

A Kispest ellen a KRC jó eséllyel száll harcba

Szombaton 13 órás kezdéssel a Kispestet fogadja hazai pályán a KRC a Messzi István Sportcsarnokban. A két együttes a felkészülés alatt már találkozott, akkor a kecskemétiek legyőzték mostani ellenfelüket.

– A Kispestet a felkészülés alatt le tudtuk győzni, igaz, akkor hiányos kerettel érkeztek hozzánk. Más minőségű volt a játék ennek megfelelően, mint amilyen most várható. Hozhatónak érzem ezt a meccset, ennek kulcsa az, hogy a koncentráció végig kitartson – mondta az esélyek kapcsán Farkas Péter vezetőedző. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában