Röplabda

2 órája

A KRC vereséggel kezdett a címvédő ellen

Szombaton első meccsét játszotta a női NB I-es röplabda bajnokságban az újonc Kecskeméti RC. A TFSE címvédőként esélyesebb volt, és nem is adott esélyt a hazaiaknak, így a KRC vereséggel rajtolt.

Nyitray András

Nyáron a kecskemétieknél egy fontos változás történt a bajnoki cím után, a rajtra már Farkas Péter készítette fel Erki Milán helyett a kecskeméti hölgyeket, aki egyébként már jól ismerte a csapatot, emellett a KRC férfi csapatát is tovább erősítheti.

KRC, röplabda,
A KRC vereséggel kezdte az idényt 
Fotó: Réti Attila

Már az első perctől érezhető volt, hogy a TFSE rutinosabb ebben az osztályban, a KRC játékosai sok hibával is játszottak, ennek 10–25-ös nyitó szett lett az eredménye. Nem volt egy súlycsoportban ezt követően sem a két csapat, 1–11-es hengerrel indított a folytatásban a TFSE, mely végül 13–25-ös sikerrel vette a második etapot. Bár ezt követően le is zárta a meccset a címvédő, jobban belejött a játékba a Kecskemét, mely 18–25-re maradt alul, összességében pedig 3–0-ra.

A KRC periódusokban tudta csak felvenni a ritmust 

– A tavalyi bajnok ellen kezdtük meg a bajnokságot, a mérkőzés pedig a papírformának megfelelően alakult. Periódusokban tudtunk játékot kialakítani, de az ellenfelünk minden játékelemben fölénk kerekedett, és magabiztosan zárta le a mérkőzést. Gratulálok a TFSE csapatának a meggyőző játékhoz – értékelt Farkas Péter, a KRC vezetőedzője.

Kecskeméti RC – TFSE 0–3 (10, 13, 18) 

Kecskemét, 118 néző. V: Szabó P., Tillmann 

KRC: Kökény A. 1, Pintér V. 4, Lehoczki 1, Kiss L., Fazekas L. 6, Csányi 9. Csere: Horváth J., Szarka, Vörös 4, Illés 1, Szűcs E., Kispeti. Vezetőedző: Farkas Péter 

TFSE: Tátrai Zs. 10, Kis D. 11, Boros 4, Takács V. 6, Zen 4, Tatár G. 6. Csere: Tarr 4, Perhács, Kiss K. 6, Turcsányi 4, Sevinger 1, Weidmann. Vezetőedző: Jókay Zoltán 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában