Eskütétel

3 órája

Megtartotta alakuló ülését az új félegyházi képviselő-testület – galériával

Ünnepélyes keretek között a városháza dísztermében tartotta meg alakuló ülését Kiskunfélegyháza új képviselő-testülete szerdán. Az eseményen esküt tettek a régi-új városvezetők, képviselők és bizottsági tagok.

Vajda Piroska

A félegyházi fanfár elhangzása után Csányi József, újonnan megválasztott polgármester köszöntötte a megválasztott képviselőket, a polgármesteri hivatal dolgozóit, intézményvezetőket. Ezt követően a helyi választási bizottság elnöke, dr. Kádár-Palásti Gabriella ismertette a júniusi választások eredményét. 

alakuló ülés, épviselő-testület, Csányi József
Megtartotta alakuló ülését az új félegyházi képviselő-testület
Fotó: Vajda Piroska

Elhangzott, hogy a következő ciklusban is Csányi József marad a polgármester, és a választókörzetekben is minden képviselőt megerősítettek pozíciójában a választók. Továbbra is dr. Réczi László az 1-es számú, Bense Zoltán a 2-es, Gyenes Attila a 3-as, Szamosi Endre Ferenc a 4-es, Balla László Imre az 5-ös, Szabó József a 6-os, Horváth Gábor a 7-es, dr. Ónodi Izabella a 8-as, dr. Kis Ákos Csaba a 9-es, és Ván Jenő a 10-es választókörzet megválasztott képviselőjeként vesz részt a testület munkájában.

A kompenzációs listán mandátumot szerzett: Endre Béla, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Horváth Tamás Norbert, a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, Kis-Szeniczey Kálmán a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, valamint Kollár László a Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület képviselője. 

A települési roma nemzetiségi önkormányzat képviselői Buza Ferenc Jánosné, Buza Ferenc János, Buza Flórián, Kollár Hermina és Szabó Elisabeth.

Maradnak a régi alpolgármesterek

Az alakuló ülésen megválasztották az alpolgármestereket is. Balla László továbbra is főállású, Rosta Ferenc pedig társadalmi megbizatású alpolgármesterként segíti Csányi József munkáját. 

Döntöttek a bizottsági tagokról és elnökökről is. A következő öt évben is Gyenes Attila vezeti a gazdasági bizottságot, dr. Ónodi Izabella a művelődési és szociális bizottságot, dr. Réczi László a jogi bizottságot, és Bense Zoltán a Városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottságot. 

Tanácsnokokat is választottak. Ifjúság- és sportügyekért felelős tanácsnoknak Szamosi Endrét, külterületek fenntartásáért felelős tanácsnoknak Ván Jenőt, egészségügyi alapellátásokért felelős tanácsnoknak dr. Kiss Ákos Csabát, szociális és gyermekvédelmi ügyekért felelős tanácsnoknak Horváth Gábort, nemzetiségi ügyekért felelős tanácsnoknak Szabó Józsefet választották. 

Ismertette öt évre szóló terveit a polgármester

Az alakuló ülésen Csányi József polgármester ismertette a következő öt évre szóló programját. Hangsúlyozta, szeretné a jövőben minél szélesebb körben bevonni a lakosságot saját életük megszervezésébe, jobbá tételébe. Fontosnak tartja a fiatalok minél szélesebb körű tájékoztatását, ezért létrehoztak a jegyzői iroda szervezetén belül egy művelődési és ifjúsági csoportot, amelynek elsődleges feladata a fiatalok városi programokba való bevonása lesz.

A városvezető szerint, a legfontosabb feladat a település működőképességének megtartása és a lehetőségek szerinti fejlesztése. A polgármester elmondta, az önkormányzati kötelező feladatok ellátására, színvonalának növelésére, az intézmények zavartalan működtetésére törekszik. Fontos cél,  a folyamatban lévő beruházások befejezése, mint például a Zöldváros projekt, a Vasas pálya felújítása, Csanyi úti kerékpárút építése, a felsőtemető ravatalozójának átépítése, Csanyi úti szociális otthon tetőcseréje, a Molnár telepi út építése, az intézmények energetikai felújítása.

Csányi József beszélt a tervezett pályázatokról is, melyek révén szeretnék megvalósítani a Fürdőszálló felújítását és hasznosítását, az önkormányzati bérlakások, ifjúsági garzonok, fogorvosi rendelők illetve a városi úthálózat felújítását, valamint a szennyvíztisztító telep fejlesztését. Továbbra is fókuszba szeretnék helyezni a munkahelyteremtést, a helyi vállalkozások, illetve a helyben történtő foglalkoztatás támogatását. 

Döntöttek az illetményekről is

Az új képviselő-testület döntött a polgármester és az alpolgármesterek fizetéséről is. Így 2024. október 1-től Csányi József polgármester illetményét bruttó 975.000 forint/hó összegben, költségtérítését pedig bruttó 146.250 forint/hó összegben állapították meg. 

Balla László főállású alpolgármester illetményét a polgármesteri illetmény (975.000 forint) 80 százalékában, azaz bruttó 780.000 forint/hó összegben, költségtérítését illetménye 15 százalékában, bruttó 117.000 forint/hó összegben határozták meg. 

Rosta Ferenc társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját a társadalmi megbízatású polgármester tiszteletdíjának (487.500 forint) 80 százalékában, bruttó 390.000 forint/hó összegben, költségtérítését tiszteletdíja 15 százalékában, bruttó 58.500 forint/hó összegben állapította meg a testület. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában