Kosárlabda

2 órája

Vereséget szenvedett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Szeged vendéglátójaként – galériával

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az SZTE-Szedeák csapatát fogadta a férfi kosárlabda NB I.-ben, az alapszakasz 3. fordulójában. A két csapat az első két fordulóban vesztesen hagyta el a pályát, így mindkét fél szerette volna megszerezni az első győzelmét. A végig kiegyenlített mérkőzés végjátékában a Tisza-parti gárda volt pontosabb, így megnyerte a találkozót.

Vincze Miklós

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az SZTE-Szedeák csapatával csapott össze. A földobás után Karahodzsics kettesére Herndon adott választ, a plusz büntetője viszont kimaradt, 2–2. Sinik és Lee is távolival jelentkezett, 9–4. Ezt követően két zsákolással jött közelebb a Szeged, majd Heath a vezetést is megszerezte nekik, 9–10. Felgyorsult a játék: Rakicevic vette vállára a Kecskemétet, majd Karahodzsics is zsákolt egy hatalmasat, 21–16-ra alakították az állást, az első tíz perc végül 22–18-cal zárult.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, kosárlabda, mérkőzés
A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosa, Karahodzsics zsákol látványosan
Fotó: Bús Csaba

A második negyed elején mindkét oldalon behullottak a hármasok, majd egy Karahodzsics büntető következett, 25–21. Balogh és Langley révén egalizált a Szedeák, ám Ivkovic villant kintről, 28–25. Szegedi időkérés után Davis egalizált, 31–31. Ezt követően a hazai Rakicevic pillanatai következtek, 37–34-nél aztán újra időt kért a vendég gárda. Végül 39–36-os hazai vezetés mellett vonulhattak nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedben egy Heath triplával folytatódott a mérkőzés, majd Langley is elsüllyesztett egyet, 39–42, így a három pontos, félidei hazai előnyből máris hárompontos hazai hátrány lett. Több kimaradt hazai lehetőség után Wittmann nyugtatta le a kedélyeket, 42–45. Hat pontra meglépett a vendég együttes, majd Sinik és Ivkovic kettesekkel 46–48-ra változott az eredmény. Karahodzsics zsákolásával sikerült a kecskemétieknek fordítás, majd egy sportszerűtlen hiba után Rakicevic állt a vonalra, 53–50. Egypontos Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetésnél, 55–54-es állásnál jöhetett az utolsó etap.

Ivkovic kapott jó indítást, majd védőit átverve talált be, 57–-54. Zsíros triplája bement, majd Cohill is dobott egy kettest, 57–59. Szinte tapintható volt a feszültség, minden labdáért alaposan megharcoltak a játékosok. Sinik és Lee pontjaival újra a Kecskemét vezetett, 63–61. Három perc volt még vissza, 66–66 állt a táblán. Ivkovic és Cseh kettesei után 68–68-at mutatott az eredményjelző, és még egy perc tizenöt másodperc volt hátra. Davis szerzett két egységet, majd 68–-70-nél Ivkovic Stojan kért időt 43 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Rakicevic kiszorított helyzetből dobott, ebből jöhetett az ellentámadás, amelyet Herndon húzott be, 68–72. Újabb hazai taktikai értekezlet után Lee két egypontost dobott be a háromból, 70–72. A másik oldalon Heath nem hibázott, a végeredmény így 74–70 lett a szegediek javára.

– Gratulálok a Szegednek – értékelt a mérkőzés lefújása után Ivkovic Stojan, a hírös városiak szakmai igazgatója. – A játék alapján ez a meccs nekünk állt, de az ilyen, kevés pontot hozó meccseken ha egy csapat 52 százalékos eredményességgel dobja a büntetőt, 23 százalékkal triplát, akkor az ellenfélnek adunk előnyt és plusz erőt. Ha egy kicsivel jobban koncentrálunk, akkor ez a meccs a miénk lett volna. A sportban azonban nincsen ha, így ők nyertek. Volt tavaly is egy hosszú sorozatunk, mikor gyengébben dobtunk, most remélem ez rövidebb lesz. A kvalitásunk, tartásunk megvan ahhoz, hogy a végén a célunkat elérjük. Ez a feladat viszont nem lesz könnyű.

– Nagyon nehéz meccs volt, Kecskeméten mindig nehéz játszani – értékelt Simándi Árpád, a szegediek mestere. – Büszke vagyok a fiúkra, a végjátékban is keményen játszottunk. Boldog vagyok, hogy megvan az első győzelem, remélem, ez segít abban, hogy még jobban összekovácsolódjunk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket. Gratulálok a Kecskemétnek is, és további sok sikert kívánok nekik.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–SZTE-Szedeák 70–74 (22-18, 17-18, 16-18, 15-20)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Nepp László Oszkár (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 8/3, Wittmann 4, Lee 13/3, Rakicsevics 20/9, Karahodzsics 12. Cserék: Körmendi, Tóth, Scholl 2, Ivkovic 11/3. Szakmai igazgató: Ivkovic Stojan.

SZTE-Szedeák: Langley 17/3, Heath 19/12, Cseh 10, Davis 4 ,Herndon 6. Cserék: Cohil 6, Polányi, Balogh 4, Zsiros 8/6, Anda, Mayer. Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában