Egyre népszerűbb

2 órája

A rendőrség korszerűbb és hatékonyabb működését is segíti a Digitális Állampolgárság Program

A magyar rendőrség évek óta minden digitális formát és lehetőséget igyekszik kihasználni működésének korszerűbbé, hatékonyabbá tételéért, ennek része a Digitális Állampolgárság Program alkalmazása is – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

MW

Illusztráció

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Rétvári Bence a Rendőrségi Igazgatási Központ főbejárata előtti bemutatóval egybekötött tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy 

a digitális állampolgárság bevezetése túl azon, hogy kényelmes, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország versenyképesebbé váljon.

Nyilvánvaló, hogy minden ország versenyelőnyre tesz szert, ha minél több eljárást visz át a digitális felületekre – tette hozzá.

RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: Soós Lajos / Forrás: MTI

Az államtitkár azt mondta: 

A digitális állampolgárság egyre népszerűbb, már több tízezer ember regisztrált a programra, és azt is sokan tudják, milyen közigazgatási hatósági ügyeket lehet a segítségével elintézni. 

A rendőrségi eljárások, rendőri intézkedések is sokkal egyszerűbbé, kényelmesebbé válnak, hiszen ha valakinél ott van a mobiltelefonja, ezen keresztül igazolhatja magát, nincs szükség személyi okmányokra.

Rétvári Bence ismertetése szerint a rendőrségnek már több mint háromezer olyan eszköze van, amely alkalmas a digitális állampolgárság kezelésére, az állampolgárok mobiltelefonjának képernyőjén található QR-kód leolvasására.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy az év végén már minden igazoltatást végző járőrnek lesz olyan mobileszköze, amely tudja kezelni a digitális állampolgárságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában