Molnár Gyöngyi

3 órája

Az idei Nemzeti Vágta komoly sikert jelent az érsekhalmi tréner számára

Magabiztos győzelmet aratott Tóbiás Zsuzsa, aki Decs települést képviselte a 17. Nemzeti Vágtán. Második helyen Vörös Tamara érkezett a célba Ácsteszér lovasa, míg a dobogó harmadik fokára Rigó Lotti, Tahitótfalu versenyzője állhatott fel. Molnár Gyöngyi érsekhalmi tréner edzette Tóbiás Zsuzsát és Rigó Lottit, az idei Nemzeti Vágta óriási sikert jelent a csapatnak.

Márton Anna

Érsekhalma színeiben versenyzett a kis huszár vágta kategóriában Sztankov Sára is, ő a középdöntőig jutott. Erős mezőnyben futott, de kitűnően teljesített, a győztes pónitól kapott ki. Édesanyja, Molnár Gyöngyi, érsekhalmi tréner elégedett az eredménnyel. Német Norina Baját képviselte a kis huszár vágtán, ő is remekül versenyzett, de nem jutott be a középdöntőbe. 

érsekhalmi tréner, Molnár Gyöngyi,  Nemzeti Vágta
Molnár Gyöngyi érsekhalmi tréner tanítványai futottak be a 17. Nemzeti Vágtán az első és a harmadik helyen
Fotó: Márton Anna

Az érsekhalmi tréner büszke az eredményeikre

– Fantasztikus élmény és nagyon jó eredmény, bár hála Istennek már egyszer volt egy ilyen örömben részünk, hogy első és második helyezett lett a mi lovunk a Hősök terén. Éppen Galaxy volt a második 2020-ban, és akkor Ricardo nyerte. Most is azért abban bíztunk, hogy talán az első két helyen futnak be a lovaink, de így is óriási teljesítmény volt Rigó Lotti részéről. Májusban kaptuk meg a kis kancát tréningbe, a tatai Mátyás Pistától, akik kisbéri tenyésztéssel foglalkoznak már nagyon régóta. Tőlük kaptuk ezt a lehetőséget, hogy tréningezzük ezt a lovat – mondta hírportálunknak Molnár Gyöngyi lovas, idomár, kétszeres Nemzeti Vágta-győztes.

Az idei Nemzeti Vágta körülményeit otthonosabbá tették

A körülményekről, a szilvásváradi pályáról rendkívül pozitív véleménye van a trénernek. – Tavaly sokkal nehezebb, taktikusabb pálya volt, minőségben nem volt panasz, de a tavalyi évből okulva, ahol látták, hogy ami nehezebb volt vagy túl megterhelő a lovaknak, azt idén fejlesztették. A kanyarokat, az íveket még lovagolhatóbbá tették. A lovaknak sokkal nagyobb komfortérzetük volt a mindennapokban, ugyanis nem sátrakban, hanem fabokszokban kaptak helyet. Otthonosabbá tették nekik a környezetet, így sokkal nyugodtabbak voltak a lovak, többet pihentek, jobban ettek – hangsúlyozta Molnár Gyöngyi.

A lovas és a ló természetét próbálja összehangolni Molnár Gyöngyi

A sikeres tréner szerint a felkészítésre szánt idő nagyon fontos, ezen kívül érezni kell az összhangot lovas és lova között. Molnár Gyöngyi módszeréről elmondta, a legfontosabb időt adni a lónak, nyugodtan felkészíteni, nem kapkodva. Lényeges, ha van egy olyan lovas, aki érti és megérti a lovat, akkor az eredmény nem marad el.

– A lónak és lovasnak ismerem a természetét, és ezt a kettőt próbálom összhangba tenni. Tudom, hogy a ló mit szeret, mit nem szeret és az embereknek is megvan a saját természetük, ezt a kettőt kell összhangba hozni ugyanúgy, mint az embereknél. Köztük is vannak olyanok, akik szimpatizálnak egymással és vannak akik nem, ezt ugyanúgy látom a ló és lovas között is. Látszik, hogy veszekednek vagy jól megértik egymást. Ezek nagyon egyértelmű jelek – mondta a tréner.

Mindenkinek köszönetét fejezte ki a lehetőségért, hogy létre jöhetett ez a verseny, hogy ott lehettek és a szurkolásért is nagyon hálás a családnak, a barátoknak, ismerősöknek.

Baja lovasa is jól szerepelt

Németh János, Baja lovasa a középdöntőbe jutott, ott a második helyen futott be a célba Indigó nevű lovával. Hírportálunknak az örökös vágta bajnok elmondta, hogy így is nagyon elégedett az eredménnyel, amit célul kitűztek, azt elérték. A ló egészséges maradt, sok javulást lát benne a lovas, bizakodva tekintenek a jövő évi Nemzeti Vágtára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában