Verseny

2024.07.08. 20:00

Harmadikként futottak célba a Magyar Derbyn az Érsekhalmán trenírozott lovak

Favoritként indult Luis Fernando, Major Factor és Flying Aquangel a vasárnapi 102. Magyar Derbyn, de csak harmadikként értek célba. A lovak egészségesek, de Molnár Gyöngyi, érsekhalmi tréner csalódott.

Márton Anna

Luis Fernando és Major Factor ötéves, illetve Flying Aquangel hároméves angol telivér, bár jól teljesítettek a 102. Magyar Derbyn, ezúttal csak a harmadik helyen futottak be a célba. A tréner csalódásnak éli meg, ha nem az első helyen futnak be a lovak, de bizakodó, hogy a következő osztrák derbin, egy hónap múlva már jobb eredményt érhet el Flying Aquangel, Balogh Levente lova, amelyet az érsekhalmi pályán treníroznak.

lóverseny, magyar derby, Molnár Gyöngyi
Harmadikként futottak célba a Magyar Derbyn az Érsekhalmán trenírozott lovak
Forrás: Beküldött fotó

– Major Factor, aki a Galileo ivadéka, ő most az idei évre kifejlődött. Az idei évtől várunk tőle nagyobb változást, jobb eredményeket, mint az eddigiekben, bár eddig sem teljesített rosszul. Egy nagy darab lóról van szó, 6-700 kilogramm, és nem annyira tetszik neki a keményebb pálya. Balogh Levente lova Flying Aquangel is indult a derbin, őt is én treníroztam, de még fejlődésben van. Úgy nézett ki, hogy kibéreltük vasárnap a harmadik helyet. Bár jobban szeretjük, ha mindhárom az első helyet szerzi meg, erre is volt példa egy hónapja, de most ez másképp alakult. Nem volt a legszerencsésebb a versenyek alakulása, mert két lovunkkal favoritként indultunk, de nem sikerültek a versenylefutások, ami részben csalódás. Viszont szerencsére a lovak egészségesek. Igazából jól sikerült a derbihétvége, nyilván, ha nem nyerünk, akkor csalódottak vagyunk, de a jövőbe nézünk és várjuk a további fejlődést, a versenyeket – mondta hírportálunknak Molnár Gyöngyi.

Következő lehetőség a megméretésre az osztrák derbi, ami Magyarországra került. Ausztriában megszűnt a lóversenyzés, megállapodtak hazánkkal, hogy az évi két versenyt a Kincsem Parkban rendezik meg. – Annyiban változott a verseny, hogy régen 2200 méter volt, most 2400 méter lesz – mondta Molnár Gyöngyi.

Az osztrák derbin indul majd újra Flying Aquangel, mivel a derbiben csak hároméves korosztály indulhat. – Addig még van egy hónap, ez remélem elég lesz a fejlődésre és még jobban teljesít majd. A következő napok feladata továbbá a vasárnapi verseny higgadt átgondolása, kielemzése. Fontos, hogy a hibák, esetleges tévedések is napvilágra kerüljenek. Megbeszéljük, hogy mit kellene másképp csinálni – tette hozzá a tréner.

 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában