Kosárlabda

7 órája

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Szegedet fogadja

Szerdán este a Szegedet fogadja a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 3. fordulójában. Ivkovic Stojan, a kecskemétiek szakmai igazgatója nyílt összecsapásra számít.

Vincze Miklós

Két, bajnokesélyes csapatokkal szemben elszenvedett vereség után igyekszik javítani a hírös városi gárda, amint arra a szakmai igazgató is kitért.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, kosárlabda
A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egy korábbi mérkőzésen
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Az első két fordulót a tavalyi döntős csapatok ellen vívtuk – tekintett vissza az első két találkozóra Ivkovic Stojan. – Megkaptuk azt a választ, amit eddig is tudtunk, hogy mi távol vagyunk az A-csoport legjobbjaitól. Sajnálom, hogy a Falco ellen két alapemberünk is hiányzott, velük a sorainkban egy jobb meccset tudtunk volna játszani. Másrészt így az akadémisták, fiatalok több lehetőséghez jutottak, ami miatt viszont boldog vagyok. Most jönnek majd azok a meccsek, amelyek számunkra a nyerhető kategóriába tartoznak. Nem szeretnénk ugyanazt a hibát elkövetni, mint tavaly, hogy tíz meccsből csak kettőt nyerünk. Egy fiatal csapatot építünk. Aki házat, vállalkozást, vagy bármi mást épít, pontosan tudja, hogy ez mivel jár. Nem mondhatom, hogy elégedett vagyok mindennel, ám én a pozitívumokat nézem. Azért dolgozunk, hogy az A-ligában maradjunk. Tudtuk, hogy milyen nehéz lesz ez a kihívás, ezért is maradtam a csapat élén, mert érzem ennek a felelősségét.

Ami a Szeged ellen mérkőzést illeti, a hétvégén Tóth Barna és Petar Rakicevic betegséggel küszködött, de már bekapcsoldtak a munkába, úgy fest tehát hogy teljes kerettel várhatjuk szerdán a Szegedet. Voltam lent Szegeden megnézni a Szolnok elleni meccsüket. Egy fizikális csapatról beszélünk, amelyik körülbelül ugyanabban a súlycsoportban van, mint mi. Náluk is hasonló a keret összetétele. Úgy gondolom, hogy nincsenek előrébb nálunk, ezért az itteni és az ottani meccsek is nyíltak lesznek a Szegeddel. Mindkét fél számára választ fog adni ez a mérkőzés, hogy mennyit kell még dolgozni, ha bent szeretnénk maradni – jelentette ki.

A mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában