Összefogás

2 órája

A mellrák megelőzéséért öltöztek rózsaszínbe a bajai séta résztvevői – galériával

Rózsaszínbe öltözött lányok, asszonyok sétáltak át a belvároson kedden délután. Ekkor rendezték meg a Séta az életért, Összefogás a mellrák ellen programot, amit a hagyomány szerint minden év október második keddjén tartanak Baján. Ezúttal október 8-án gyülekeztek a lányok, asszonyok a Bácskai Kultúrpalota előtt. Immár 22. alkalommal rendezték meg a mellrák megelőzéséért életre hívott akciót Baján.

Rab Rita

A figyelemfelhívó sétán a résztvevők egy rózsaszín szalagot tűznek ki ruhájukra vagy rózsaszínbe öltöznek, és kezükben egy-egy rózsaszín lufival sétálnak át a városon, ily módon is ráirányítva a figyelmet az önvizsgálatok és a szűrővizsgálatok fontosságára. A rendezvény helyszínén a Déri kertben Csubákné Besesek Andrea önkormányzati képviselő mondott beszédet. A képviselő felhívta figyelmet arra, hogy a mellrák megelőzéséért, a szűrővizsgálatok fontosságáért állnak ki. Arról beszélt, hogy, ha a nő, az anya beteg, betegsége az egész családot érinti. Éppen ezért kell odafigyelni magunkra, hiszen a daganatos megbetegedés, ha időben felismerik, akkor csaknem száz százalékban gyógyítható.  

mellrák megelőzéséért, séta, összefogás
A mellrák megelőzéséért sétáltak Baján
Fotó: Rab Rita

– Sokak számára a pozitív gondolkodás vagy az istenhit, az életszeretet segít a túlélésben. A jelenlévők, akik felvették a küzdelmet a gyilkos kórral és nem adták fel a küzdelmet, hitet adnak a kétkedőknek, példát mutatnak számunkra – emelte ki Csubákné Besesek Andrea. Váci Mihály szavaival fejezte be ünnepi gondolatait: „Mégis élünk, semmi másért, csak mert úgy szeretünk élni!”

Ezután Lex Orsolya népdalénekes lépett fel, majd az életet szimbolizáló fa elültetése következett a Sugovica Daganatos Klub tagjaival. A rendezvény végén a menet a volt Belvárosi Közösségi Ház elől indult, és a belvároson áthaladva sétáltak a rózsaszínbe öltöztetett Sugovica-híd közepére, ahol szabadon engedték a lufikat. A rendezvényt a Baja Városért és Egészségéért Közalapítvány, a Rita Virágbolt és az Avon Magyarország Kft. támogatta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában