Labdarúgás

2 órája

16 éves kecskeméti lány rúgott gólt a Fradinak

A mindössze 16 éves Papp Lilla Kincső 2023 nyarán igazolt a Kecskeméti LC csapatától a PMFC-be. A pécsieknél eddig a korosztályos csapatokban játszott, ám hétvégén kupamérkőzésen a felnőttek között is debütált, és rögtön gólt is rúgott, méghozzá a Ferencváros ellen.

Vizi Zalán

A Kecskeméti LC klubjában az elmúlt években egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a leány labdarúgásra. A KLC leány és női csapatai rendre jól szerepelnek a bajnokságokban, jól példázza ezt az is, hogy tavaly az U19-es csapat nagy múltú klubokat – többek között a Gyulát, a Szolnokot és a Honvédot – megelőzve aranyérmes lett a regionális bajnokságban, illetve a felnőtt női csapat is megnyerte a vármegyei ligát. Az eredményeket látva nem véletlen, hogy az U19-es és a felnőtt csapat egyvelegéből idén a klub történetében először az NB II.-ben is indított csapatot a KLC, amely a Keleti-csoportban öt forduló után a 12 csapat között a 8. helyen áll a tabellán.

16 éves Papp Lilla Kincső, Kecskemét, Fradi
A 16 éves Papp Lilla Kincső gólt rúgott a Ferencvárosnak
Fotó: Kurdi József / pmfc.hu

A KLC-nél ismerkedett meg a labdarúgással Papp Lilla Kincső is. A 2008-as születésű tehetséges játékos éveken keresztül játszott a hírös városban, majd 2023 nyarán Pécsre szerződött, ahol tavaly az U17-es, idén már az U19-es csapatban számolnak vele. Az ő nagy pillanata következett be október 5-én, amikor a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. A PMFC a Bajnokok Ligájában is szereplő Ferencvárossal játszott a Simple Női Kupa 4. fordulójában. Pécsi szempontból kétgólos hátránynál, a 79. percben lépett pályára Papp Lilla Kincső, aki a 91. percben gólt lőtt. A kecskeméti játékos élete első, de remélhetőleg nem utolsó találatát jegyezte a felnőttek között. A mérkőzést egyébként az FTC 2–1-re megnyerte, így a Pécs búcsúzott a kupasorozattól.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában