Kerékpár

2023.09.11. 16:17

Orosz Bálint magyar bajnok lett, Balogh Zsombor indul az Európa-bajnokságon

A hazai országúti kerékpársportban szeptember elején rendezik a Kritérium (háztömbkörüli) Országos Bajnokságot, a versenynek ezúttal is Békéscsaba belvárosa adott otthont. Az MBH Bank Cycling Team három korosztályban képviseltette magát és mindhárom korosztályban dobogós reményekkel álltak rajthoz a fiatalok.

Nyitray András

Orosz Bálint bajnok, Sidló Dániel harmadik lett

Fotó: Vigh Attila

Az U17 -es korosztályban nem sikerült sem Péter-Lichtenberger Ábrisnak, sem Erdős Dánielnek elszöknie a mezőnytől, a sprinterek uralták a versenyt. Előbbi végül a 6., míg utóbbi a 7. helyen végzett. Az U19-es kategóriában már a rajttól nagy tempót diktált a mezőny, az MBH kerékpárosai azonban szép csapatmunkát bemutatva versenyeztek. A csapatból Balogh Zsombornak sikerültek legjobban a sprintek, ami most a harmadik helyhez volt elegendő. Ebben a futamban Dobai Dávid a 9., Vidéki Csaba a 11., míg Takács Marcell a 14. helyen végzett.

Nagy öröm és megtiszteltetés érte a csapatot, ugyanis Dér Zsolt szövetségi kapitány Balog Zsombort beválogatta az U19-es magyar válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe. A versenyző az Eb-n egy 20 kilométeres időfutamon és egy nagyon nehéz körpályán kijelölt 110 kilométeres mezőnyversenyen indul.

Balogh Zsombor a dobogó harmadik fokára állhatott fel
Fotó: Vigh Attila 

Az U23-as mezőnyben az esélyesnek számító Orosz Bálint még a vártnál is könnyebben szerezte meg a bajnoki címet. Szökevénytársával szépen összedolgozva gyűjtögette a pontokat, így Sidló Dániel is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Mórocz Barnabás a 4. helyen érkezett be.

A hétvégén a Mecsekben, a Hegyi Országos Bajnokságon indul ismét a csapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában