Koszorúzás

3 órája

A 56-os forradalom bajai hőseire emlékeztek a városházán – galériával

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján koszorúzási ünnepséget rendeztek Baján. A bajai hősök tiszteletére a városháza aulájában állított emléktáblák előtt helyeztek el koszorúkat a résztvevők.

Márton Anna

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a forradalom helyi vezetői dr. Antóny János, a Bajai Nemzeti Bizottság elnöke és dr. Vágvölgyi Ferenc tanácselnök, valamint az 56-os szabadságharc védelmében hősi halált halt Vitéz Kulisits Ferenc emlékére állított emléktáblák előtt koszorút helyeztek el Baja Megyei Jogú Város Közgyűlésének vezetői dr. Bari Bernadett polgármester, Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, Hideg Dániel alpolgármester, valamint a Vágvölgyi család leszármazottai. Szalagot helyezett el a Magyar Hajózásért Egyesület és a Honvéd Folyami Flottilla hagyományőrzői.

Baja, koszorúzási ünnepség, 1956-os forradalom,
Koszorúzási ünnepség a bajai hősök tiszteletére
Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes a koszorúzási ünnepségen hírportálunknak hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy minden településen megemlékezzünk, hogy emlékezzünk a hősökre, a helyi elődeinkre. – Nem véletlenül vagyunk a városházán, ahol a forradalom bajai vezetőinél helyeztünk el koszorút és a Déri kertben megemlékezünk az 56-os forradalmi eseményekre, amelynek köszönhetjük azt, hogy ma szabadon élhetünk. Azt is meg kell tanulnia mindenkinek, hogy erre a szabadságra figyelni kell, ezt nem adják ingyen. Aki hazafi, annak ma is meg kel harcolni a magyar szabadságért – fogalmazott a képviselő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában