Vak Bottyán téri sporttelep

2 órája

Birtokba vették az új műfüves pályát a szabadszállási gyermekek – videóval

Közel negyvenmillió forintból új műfüves pálya épült Szabadszálláson, a Vak Bottyán téri sporttelepen. A létesítményt az MLSZ Országos Pályafelújítási Program keretében elnyert 39,5 millió forintos támogatásból hozta létre a Szabadszállási Városi Sportegyesület.

Gulyás Sándor

– A rendelkezésre álló keretből, egy 22x42 méteres műfüves pálya épült. A létesítményt nemcsak az egyesület tagjai vehetik igénybe, hanem a helyi közösségek számára is elérhetővé szeretné tenni az egyesület. A modern, fenntartható és sokoldalú létesítmény hozzájárul az egyesület hírnevének és versenyképességének növeléséhez, valamint erősíti a kapcsolatot a helyi közösséggel – mondta el hírportálunk érdeklődésére Darabos József polgármester, a Szabadszállási Városi Sportegyesület tagja.

műfüves pálya, Darabos József, Szabadszállás,
A műfüves pálya világítását saját erőből oldja meg az egyesület – mondta el Darabos József
Fotó: Gulyás Sándor

Az új pálya megfelelő hátteret biztosít a labdarúgó-utánpótlás neveléséhez, az egyesület hírnevének és versenyképességének növeléséhez. Emellett helyszíne lehet többek között iskolai sporteseményeknek, közösségi rendezvényeknek. A pályát előzetes egyeztetéssel amatőr sportolók is használhatják.

A műfüves pálya mellett egy zárt parkoló létrehozása is tervben van

– A műfüves pálya komfortosabbá tétele és használhatósága érdekében az egyesület saját erőből kiépíti a világítást is. Tervben van egy négyszáz négyzetméteres zárt parkoló létrehozása. Emellett a Vak Bottyán téri sporttelep rekonstrukciója, annak fejlesztése a  pályázati lehetőségek és a saját pénzügyi keret függvényében tovább folytatódnak. Rengeteg ötletünk és tervünk van, köztük a szabadtéri pályák és a sátor felújítása is – tette hozzá Darabos József.

műfüves pálya, Darabos József, Szabadszállás,
A pálya világítását saját erőből oldja meg az egyesület – mondta el Darabos József
Fotó: Gulyás Sándor

Számos sportolási lehetőséget biztosít, támogat és segít a tavalyi évben alakult Szabadszállási Városi Sportegyesület. A civil szervezethez szinte valamennyi, a településen működő sportkör kapcsolódott. A tavalyi évben indították el a felnőtt labdarúgócsapat mellett az utánpótlás-nevelést. A létszám hatvan fő felett van, amibe beletartoznak az óvodások is. Az idén jelentősen megemelkedett a 9-12 évesek száma. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában