Baon podcast

2 órája

Az árvízi védekezés munkálataiból a vármegyei önkormányzat dolgozói is kivették részüket – podcast

Rideg László, a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzat elnöke méltán büszke munkatársaira. Az árvízi védekezésben a vármegyei önkormányzat ötvenegy munkatársa vett részt Baján, a Petőfi-szigeten. Ennek részleteiről mesélt Rideg László a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Bács-Kiskun Vármegyében 160 kilométeres a Duna szakasza. Az árvízvédelmi munkálatok jól szervezetten folytak, több helyen. Baján a árvízi védekezésben a vármegyei önkormányzat dolgozói is részt vállaltak. 

Rideg László, Mayer Andrea, Dóka Gábor, árvíz, árvízi védekezés,
Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, Mayer Andrea, a közgyűlés elnökének titkárnője és Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség szakmai vezetője beszélt az árvízi védekezésről
Fotó: Rádió 1 Gong

Sikeres árvízi védekezés a vármegyei önkormányzattal

Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: ez az árhullám egy váratlan és hirtelen események következtében jelent meg. Az árvízi védekezés kapcsán felhívást tettek közzé dolgozóik körében, ötvenegyen jelentkeztek. Baján, a Petőfi-szigeten a katasztrófavédelem szervezett csapata fogadta a vármegyei önkormányzat dolgozóit, akik a zsákok töltéséből, és homokzsákok pakolásából vették ki a részüket. A szervezettség profi volt, egy 100-120 fős csapattal dolgoztak együtt egy napon át. 

Önkénteseket szervezte

A stúdióbeszélgetésben részt vett Mayer Andrea, a közgyűlés elnökének titkárnője is, aki három napot töltött az árvízi védekezésnél. A feladata az önkéntesek jelentkezéseinek fogadása és a munkák kiosztása volt. Hamar belejött az újfajta munkába, örült, hogy segítségére lehetett az árvízi védekezésnek. 

A lapáthiányt is megoldották

A beszélgetés harmadik szereplője Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség szakmai vezetője volt, aki homokzsákokat pakolt kollegáival. Nagy élmény volt számukra, hogy segíthettek a bajban, még akkor is, ha utána napokig izomlázzal küzdöttek. Továbbá kitért arra is, mennyire kalandosan tudták beszerezni a megfelelő mennyiségű lapátot a homokzsákok töltéséhez.

Több mint 1000 önkéntes dolgozott

Bács-Kiskun vármegyében négy helyszínen zajlott önálló önkormányzati árvízi védekezés a katasztrófavédelem közreműködésével és több mint 1000 önkéntes bevonásával, köztük a vármegyei önkormányzat dolgozóival.

Mindenki kivette részét a munkából

Rideg László hozzátette, mind az ötvenegy munkatársára nagyon büszke, még a fiatal vékony lányok is becsülettel pakolták a homokzsákokat. Amellett, hogy segítettek, egy kiváló építő csapatmunka is volt számukra az árvízi védekezés. Mindenki fantasztikusan jól dolgozott. 

Elköszönt az elnök

A beszélgetés végén Faragó Miklós rádiós riporter elköszönt Rideg László elnöktől, aki jól megérdemelt nyugdíjas éveire készül, és októbertől átadja a stafétát az új közgyűlésnek, akik továbbra is a megye érdekében dolgoznak majd. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában