Baon podcast

1 órája

A Szívünk Napja kecskeméti eseményén ingyenes szűrővizsgálatok is lesznek – podcast

A szív- és érrendszeri betegségekről, azok tüneteiről, kockázatairól szólt dr. Nagy András, a Bács-kiskun Vármegyei Oktatkórház I. Belgyógyógyászat kardiológia osztályának osztályvezető főorvosa, a Szívbetegekért Alapítvány kuratórium elnöke a Rádió 1 Gong Téma műsorában. A téma aktualitását adta: vasárnap délután tartják meg Kecskeméten a Szívünk Napja rendezvényt.

Sebestyén Hajnalka

Mint arról már beszámoltunk szeptember 29-én, vasárnap a Szívünk Napja rendezvény keretében Kecskeméten is megünneplik a Szív világnapját. Az egészségmegőrző családi rendezvény közös sétával indul 14.45-kor a Rákóczi úton. 15 és 17 óra között pedig a Deák Ferenc téren, a Nagytemplom és a Malom közötti sétáló részen zajlanak a programok, köztük több ingyenes szűrővizsgálattal. A rendezvény fő szervezője az Alapítvány a szívbetegekért a szívinfarktus megelőzésére, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

Szívünk Napja, Dr . Nagy András, Kecskemét
Dr . Nagy András, a Bács-kiskun Vármegyei Oktatkórház I. Belgyógyógyászat kardiológia osztályának osztályvezető főorvosa, a Szívbetegekért Alapítvány kuratórium elnöke bezélt a Szívünk Napja rendezvény programjairól
Fotó: Rádió 1 Gong

A beszélgetés során dr. Nagy András részletesen szólt a különböző szív- és érrendszeri betegségekről. Elmondta: továbbra is igaz, világszerte a vezető halálok között szerepelnek a a szív- és érrendszeri betegségek a fejlődő országokban, de a legfejlettebb államokban, így nálunk is lassan kezd visszaszorulni a csúcshelyéről. A szív- és érrendszeri betegségeknek, koszorúér-betegségeknek számos rizikófaktora van.

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést! Dr. Nagy András kitér a rizikófaktorokra, a különböző szívbetegségekre, és arra is, hogy a nők vagy a férfiak a veszélyeztetettebbek e betegségeket illetően. Szólt még a hagyományos és a hevített dohánytermékek ártalmáról, mert mindkettő rossz hatással van az egészségre, csak más formában. Nem utolsó sorban a kecskeméti vasárnapi rendezvény is szóba kerül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában