Rendezvény

6 órája

Közös kecskeméti séta is lesz a Szívünk Napja alkalmából

Szeptember 29-én, vasárnap a Szívünk Napja rendezvény keretében Kecskeméten is megünneplik a szív világnapját. Az egészségmegőrző családi rendezvény közös sétával indul el a Rákóczi úton.

Sebestyén Hajnalka

A Szívünk Napja vasárnap 15 é 17 óra között zajlik a Deák Ferenc téren, a Nagytemplom és a Malom közötti sétáló részen. A rendezvény fő szervezője az Alapítvány a szívbetegekért a szívinfarktus megelőzésére, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

Szívünk Napja, séta, világnap
Közös kecskeméti séta is lesz a Szívünk Napja alkalmából
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világszerte egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Szívünk Napja egyik fő küldetése, hogy felhívják a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. 

Hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek jelentik a legjelentősebb halálozási és megbetegedési kockázatot. Ezek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján az életmódváltást is népszerűsítik – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

Kecskeméten is, immáron 26 éves múltra tekint vissza a Szívünk Napja. A nagyszabású családi, egészségmegőrző rendezvény programjában a kardiovaszkuláris szűrővizsgálatokon kívül megtalálhatóak lesznek a kardiológiához kapcsolódó interaktív és szórakoztató programok is.

Program:

– 14.45 Séta az egészségünkért: a Rákóczi út vasútállomás felőli végétől a Főtérig

– Szűrővizsgálatok: vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír-mérés; egyéni szív- és érrendszeri kockázat meghatározás; orvosi tanácsadás

– Életmód-tanácsadás, egészségmegőrzés, táplálkozási és étrendi tanácsok dietetikusok segítségével

– Alapszintű újraélesztési ismeretek bemutató

– Közös torna gyógytornászok közreműködésével

– Gyereksátor

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában