Napi feladatok

3 órája

Árvíz: minden előkészületet megtettek, hogy megvédjék a Petőfi-szigetet – galériával

Mint azt korábban is jeleztük, a bajai operatív törzs minden reggel ülésezik az árvíz kapcsán. A szombati ülésen is értékelték az éjszaka eseményeit és meghatározták az árvízi védekezés napi feladatokat.

Márton Anna

Zsigó Róbert miniszterhelyettes, Baja és térsége országgyűlési képviselője hírportálunknak elmondta: ma is megnézték, mekkora a vízállás. „Most 850 centiméter körül van a Duna Bajánál. 914-920 centiméter között tetőzik várhatóan szeptember 23-24-én. Volt egy szemle a Petőfi-szigeten” – mondta.

Baja, Petőfi-sziget, árvíz
Minden előkészületet megtettek, hogy megvédjék a Petőfi-szigetet
Fotó: Beküldött fotó

Zsigó Róbert arról is beszélt, hogy végigjárták a megépített és megerősített töltést. – Beponálva vannak zsákok, elő vannak készítve a gépek. Folyamatos járőrözés van a megépített gáton, hogy ha bármi történne, akkor azt tudjuk kezelni. Ezt néztük végig. Mindenki végzi a munkáját. Folyamatosan figyelni kell a gát állapotát, a vízállást. Az előkészületek arra, hogy megvédjük a Petőfi-szigetet, megtörténtek, amit lehetett azt megcsináltuk – fogalmazott a honatya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában