Programok

2 órája

Burgonyanapokat rendeznek Halason

Idén tizedik alkalommal rendezik meg 2024. október 4–5. között a Kiskunhalasi Burgonya Napokat a Sóstó Csárda rendezvénytermében.

Pozsgai Ákos

A szervező Bács Gazda-Coop Kft. fajtabemutatóval és szakmai előadásokkal várja a termelőket, valamint a téma iránt érdeklődőket. A résztvevők széles körű tájékoztatást és átfogó képet kapnak az étkezési és vetőburgonya-piac hazai és nemzetközi alakulásáról, valamint információk hangzanak el a burgonya tápanyag-utánpótlásáról, a legfrissebb nemesítéssel és termeléssel és aktuális növényvédelmi tudnivalókról.

Kiskunhalas, burgonyanapok, program
Képünk egy korábbi rendezvényen készült
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, a rendezvény díszvendége Gabriel Șopandă, Románia magyarországi nagykövete lesz. Az esemény védnökei: Takács Géza – Vetőmag Szövetség Elnöke, Bányai Gábor – kormánybiztos, Kiskunhalasi és körzete (Fidesz–KDNP) egyéni országgyűlési képviselője, Fülöp Róbert – Kiskunhalas polgármestere, Szabadi István – (Mi Hazánk) országgyűlési képviselője, valamint Kujáni Lászlóné Cser Olga – Növényvédő Kamara Bács-Kiskun vármegyei elnöke.

Az október 4-én, pénteken 9.30-kor kezdődő előadásokon a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Október 5-én, szombaton a kikapcsolódáson és a gasztronómián lesz a hangsúly, a burgonyás ételek főzőversenyét tartják, a versenyre reggel 8 órától lehet regisztrálni és nevezni. Tíz órakor lesz a tűzgyújtás, és a zsűri 12 órától várja a főzőcsapatoktól az elkészült burgonyás ételeket zsűrizésre. A szervezők ígérete szerint az idei ételkülönlegesség a halasi savanyúmáj lesz.

A főzőverseny mellett idén is várják mérlegelésre a legnagyobb kiállított burgonyát, a győztes termelő értékes jutalomban részesül.

A szervezők a kulináris élvezetek mellé gazdag kulturális programmal is készülnek, többek között fellép a tompai Kolo Tánccsoport, a Halasi Népdalkör, a Szilaj Citerazenekar és a Balotaszállási Citerazenekar.

A gyerekeket ugrálóvár és rodeóbika várja a rendezvény ideje alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában