Hirdetés

2024.09.09. 13:29

Ezek a munkalehetőségek várnak rád áruházakban és boltokban Siófokon, illetve környékén

A kereskedelem egy változatos és sokszínű iparág, amely szezontól függetlenül is kínál elhelyezkedési lehetőségeket a Balatonon. Ezen belül is Siófok egyike a régió legnépszerűbb városainak, így természetesen itt is megannyi kereskedelmi pozícióval, főként áruhazákban és boltokban betölthető álláslehetőségekkel lehet találkozni. Íme néhány példa a leggyakoribb munkakörökre!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Árufeltöltő

Az árufeltöltői pozíciókat általában nagyobb áruházak szokták hirdetni. Kifejezetten gyakran elérhető ez a munkakör, többek között akár a Siofokallas.hu weboldalán is előfordulhatnak Siófokon a kereskedelem, értékesítés álláskategórián belül, ahogy arra egyébként volt is már példa a korábbiakban.

Az árufeltöltők feladatai sokrétűek, ugyanakkor ezzel együtt gyorsan megtanulhatóak. Amint arra a pozíció megnevezése is utal, az alapvető felelősségük a polcok árukkal való feltöltése és helyes elrendezése. Biztosítaniuk kell a bolt által meghatározott polcképet, illetve az árucímkék elhelyezését. Ezeket naprakészen is kell tartaniuk, azaz a címkék cseréje és ellenőrzése ugyancsak része a mindennapi rutinfeladataiknak.

Munkájuk ugyanakkor itt még nem ér véget, hisz az áruátvételből, az áruház tisztán tartásából, valamint olykor a raktári feladatokból is ki kell venniük a részüket. Nem beszélve arról, hogy a vásárlók gyakran az árufeltöltőkhöz fordulnak útbaigazításért, vagyis kommunikációs / kapcsolattartói kötelességeik is adódhatnak. Ennek ellenére a pozíció könnyen elérhető, az elvárások sokkal inkább a megfelelő hozzáállásra és elhivatottságra vonatkoznak, mintsem az iskolai végzettségekre vagy tapasztalatokra.

Pénztáros

A pénztáros munkakör ugyancsak a gyakran elérhető kereskedelmi álláslehetőségek sorát erősíti Siófokon. Esetükben a mindennapi feladatokat a fizettetések lebonyolítása, a készpénzkezelés, a pénztárgép napi zárása, valamint a pénzkezelési jelentések elkészítése jelenti.

Emellett az olykor felmerülő vásárlói panaszokat és reklamációkat is kezelniük kell, valamint a vevők akciókról történő tájékoztatása, illetve a kérdéseik megválaszolása szintén fontos felelősségük. Összességében tehát a pénzkezelésből adódóan a pontosság és precizitás számít elengedhetetlen kvalitásnak, míg a kapcsolattartói teendők pedig kiváló kommunikációs képességeket és vásárlóközpontú hozzáállást tesznek szükségessé a pénztárosok esetében.

Boltvezető / üzletvezető

Az eddig bemutatott pozíciók akár a kereskedelmi tapasztaltatokkal nem rendelkező és az abszolút pályakezdők számára is elérhetőek lehetnek. A boltvezetői vagy üzletvezetői állásokról ez azonban már nem mondható el, amelyek esetében alapvető elvárás a legalább középfokú kereskedelmi végzettség, illetve a területen szerzett többéves tapasztalat.

Ez persze nem csoda, tekintve a felelősségeiket, amik az üzlet operatív irányítására, a dolgozók koordinálására és motiválására, az árubeszerzésre, továbbá pénzügyi és marketinges feladatokra is kiterjednek. Egy vezetőnek a dolga, hogy biztosítsa a gördülékeny működést, szem előtt tartva számos hatékonysági tényezőt. A pozíció betöltőjének ily módon nem csak kereskedelmi ismeretekre és tapasztalatokra, hanem vezetői szemléletre, felelősségtudatra, szervezőkészségre és döntéshozatali képességre is szüksége van a helytálláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában