Kiskunhalas

2024.09.17. 20:30

Szűcs Csabát választották a CiKöSz országos elnökének

Kiskunhalas roma ügyekért felelős alpolgármesterét választotta országos elnökének a Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz). Szűcs Csaba Sztojka Attila államtitkárt váltotta az érdekképviseleti szervezet elnöki székében.

Pozsgai Ákos

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára szeptember 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Sulyok Tamás köztársasági elnök Sztojka Attila korábbi roma kapcsolatokért felelős kormánybiztost.

CiKöSz, Szűcs Csaba, Sztojka Attila
Szűcs Csabát választották a CiKöSz országos elnökének
Fotó: Pozsgai Ákos

Sztojka Attila volt a CiKöSz elnöke is, új kormányzati megbízatása azonban összeférhetetlenné vált a roma érdekképviselet élén korábban vállalt tisztségével, ezért arról lemondott. A szervezet hétvégén, Kömlőn tartott tisztújító közgyűlésén Sztojka Attila ajánlásával Szűcs Csabát, Kiskunhalas roma ügyekért felelős alpolgármesterét választották meg az érdekképviseleti szervezet élére. Szűcs Csaba korábban a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is volt két cikluson keresztül.

A szervezet alelnökének Victor Katalint, Novák Katalin korábbi köztársasági elnök tanácsadó testületének volt tagját választották.

A CiKöSz közel ezer településen van jelen, amely alulról szerveződő közösség és elsődlegesen a romák hiteles és szakmai érdekképviseletét tűzte ki célul. Az Országos Roma Önkormányzatban kétharmados többséget szerzett a nemzetiségi választásokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában