Összefoglaló

2024.09.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Korábban már beszámoltunk róla, hogy brutális módon kínoztak meg osztálytársai egy 9 éves kisfiút nemrégiben a nagybaracskai iskolában. A sérült gyermeket megvizsgáló orvos hivatalból rendőrségi feljelentést tett. Információink szerint az iskolában nem először történt bántalmazás, de ilyen súlyos esetre még nem volt példa. A bántalmazott fiatal édesapja és a polgármester is megszólalt az ügyben.

árvíz, hírösszefoglaló, Duna
Közel 960 centiméternél tetőzhet a Duna Bajánál, több terület kerülhet víz alá
Fotó: Márton Anna

A bajai önkormányzat cégei és az önkéntesek már dolgoznak a gátakon. A Duna tetőzése a városban szeptember 24-re, keddre várható, 958 centiméteres vízállással.

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú elkövetővel szemben, aki egy ásóval betörte a 78 éves sértett házának ablakát, fejére harisnyát húzott, majd a házban a sértettől pénzt követelt, végül az idős nő kezéből kitépte a pénztárcáját, a nőt az ágyra lökte és elmenekült a helyszínről.

Teljes erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt. a dunai árhullám miatt – tájékoztatott sajtóközleményében a társaság.

A nyár sok veszélyt tartogat. A strandokon jellemzők szoktak lenni a lopások, a parkolókban a kocsifeltörések. Idén viszont a strandokon kevésbé, inkább furcsa módon a temetőkben követtek el több bűnesetet a tolvajok. Tanács László címzetes rendőrőrnaggyal, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály főelőadójával beszélgettünk.

Lopások mellett állatkínzásért is felelnie kell annak a fiatalkorúnak, aki az ellene folyamatban lévő eljárás ellenére sem hagyott fel a bűnelkövetéssel.

Rövid közleményben tudatta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, hogy Pirtó és Harkakötöny községek polgármestereivel egyetértésben dr. Rékasi Cecíliát nevezte ki a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői feladatainak ellátására. A kinevezésre azért volt szükség, mert 2024. augusztus 3-án közös megegyezéssel megszűnt az előző jegyző, Kollárné dr. Lengyel Linda közszolgálati jogviszonya.

Dr. Kapócs Réka, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály osztályvezetője beszélt a parlagfű-mentesítési kötelezettségről a Rádió 1 Gong Téma című műsorában. Az osztályvezető arról is beszélt, hogy akár ötmillió forintig is terjedhet a parlagfű miatt kiszabott bírság összege.

Kiskőrös Városa Szőlészetéért és Borászatáért címet kapta az idei kiskőrösi szüreti fesztivál nyitó ünnepségén Torgyik Gábor szőlész-borász szakember, a kiskőrösi Gábor-Vin Kft. alapítója. A családi cég hatvan hektáron gazdálkodik helyi és környékbeli termelőktől is vásárolnak szőlőt.

Halálos baleset történt Ajkánál, egy autós pedig élőben közvetítette, amint halálra ég az egyik balesetet szenvedett jármű sofőrje.

Felújított pompájában várja látogatóit a számos gyermek és felnőtt programnak otthont adó Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterme, melynek átadó ünnepségét kedd délután tartották.


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában