Katasztrófavédelem

11 órája

Bombát találhattak Kiskőrösön, azonnal kiürítették a területet

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 műszaki mentéssel és 2 tűzesettel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kútba esett egy macska és onnan saját erejéből nem tudott kimászni szerda reggel Jánoshalmán, a Görgey Artúr utcában. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével kimentették az állatot – írja a katasztrófavédelem.

bomba, katasztrófavédelem, baleset
Bombát találhattak Kiskőrösön, azonnal kiürítették a területet
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Földmunkálatok végzése közben munkagép egy bomba alakú tárgyat fordított ki a földből szerda délelőtt Kiskőrösön a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a terület kiürítését és kordonszalagozását elvégezték, majd átadták a területet a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Gázszagot éreztek a lakók a lépcsőházban szerda délelőtt Kecskeméten, a Serfőző utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lépcsőházban, egy felújítás alatt álló lakásban találták meg a szivárgás forrását. Az érintett gázkészülék használatát a szolgáltató megtiltotta.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött szerda kora délután Foktőn, a Fő úton. A kalocsai hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták. Egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Avar és gaz égett körülbelül 100 négyzetméteren szerda délután Kunbaja külterületén. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet 1 vízsugár és kézi szerszámok segítségével felszámolták. Személyi sérülés nem történt.

Másfél hektárnyi avar és gaz égett szerda délután Fülöpjakab külterületén. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet avaroltó, kézi szerszámok és egy vízsugár segítségével felszámolták. Személyi sérülés nem történt.

Kisteherautó borult árokba szerdáról csütörtökre virradóan Kiskunfélegyházán, az M5-ös autópálya 109. kilométer-szelvényénél. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével a járművet talpra állították, majd az áramtalanítást elvégezték. Ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Szerdán még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt nagyméretű fa úttestre esett törmelékeinek eltávolításához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában