Hirdetés

2024.09.06. 08:00

A Hungarikum Liget adott otthont a Sakkozó Magyarok Találkozójának

Huszonnyolcadik alkalommal találkoztak a Kárpát-medencei Sakkozó Magyarok a Hungarikum Liget Kölcsey Házában a közelmúltban.

PR cikk

A találkozó a magyarság összetartozásáról is szól

Seres László főbíró elmondta, a találkozó nem csupán a sakkról, hanem a magyarság összetartozásáról, baráti kapcsolatok kialakításáról és ápolásáról szólt. Hozzátette, az eseményhez minden igényt kielégítő környezetet biztosított a Hungarikum Liget. A találkozó fővédnöke idén is Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Kuratórium elnöke volt.

A nemzetközi minősítő verseny élmezőnye mindvégig rendkívül szoros volt. Négy korábbi győztes harcolt a győzelemért, a vándorserlegre mégis új név került, mindenkit megelőzve Ilonczai Levente Dávid (Szatmárnémeti) lett a bajnok. Őt követi Sági Bence (Dunakeszi), Keresztes Richárd (Kecskemét), Farkas Tibor (Magyarkanizsa), Kemény Csaba (Kiskunfélegyháza) és Retkes Péter (Mórahalom).

A villámversenyen 44-en küzdöttek. Ebben a játéktempóban is a főverseny legjobbja, Ilonczai Dávid állhatott a dobogó legfelső fokára. Őt két anyaországbeli, Sági Bence és Sarok Péter követi.

A versenyengedély nélküliek közül legeredményesebbek: Németh Adrienn, Sarok Eszter, Müller Enikő Gabriella, Ressné Demkó Anita, Megadja Veronika, Dolnik Tibor voltak.

Az ifjúsági és gyermekcsoportban díjat kapott: Ilonczai Dóra Vivien, Kovács Réka, Buzder-Lantos Anna, Szántai András, Szántai Milán és Markót Dávid Bence.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában