Átadó

2024.09.17. 19:47

Megújult Kecskemét egyik legfontosabb közösségi tere, az Ifjúsági Otthon Tükörterme – galériával, videóval

Felújított pompájában várja látogatóit a számos gyermek és felnőtt programnak otthont adó Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterme, melynek átadó ünnepségét kedd délután tartották.

Horváth Péter

Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezetője elmondta, hogy a felújítás keretében a padló teljeskörű cseréje valósult meg, melynek során új parkettával látták el a termet. Új festést is kapott a Tükörterem, megőrizve a megszokott színt és mintázatot, valamint klimatizálták a helyiséget, ami nagyon sok, nagy létszámú közösségi eseménynek ad teret, ezért ez kiemelten fontos fejlesztés volt. Barta Dóra hangsúlyozta, hogy a felújítás is mutatja, hogy Kecskemét önkormányzata az Ifjúsági Otthon biztos működési hátterét jelenti. 

megújult, Tükörterem, Kecskeméti Ifjúsági Otthon
Megújult az Ifjúsági Otthon Tükörterme
Fotó: Bús Csaba

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy a Kecskeméti Ifjúsági Otthon és annak Tükörterme a kecskeméti építészeti hagyomány fontos része, amit ápolni, óvni kell, és a felújítás apró figyelmesség, ami azonban a fennmaradását szolgálja. Hangsúlyozta, hogy a Tükörterem fontos szerepet tölt be a helyi kultúra és közművelődés életében, ezért kiemelt jelentőségű volt a felújítás.

Az átadón közreműködött Nagy Nikolett és Pavleszek László, a Kecskemét City Balett táncművészei. A Kecskemét Táncegyüttes Lurkó Csoportja a Süssünk, süssünk valamit! című jétékfűzés műsorát adta elő. Katonka Milos, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola diákja Petőfi Sándor: Arany Lacinak című versét szavalta el, valamint Kis Hanna és Harsányi Rozina, a Kodály Iskola diákjai fuvolajátékát hallhatták a vendégek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában